Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Alon Day snelste coureur op eerste dag FIA GT Series Zandvoort

2013 HTP 1 Zandvoort VIMAGES

Alon Day is na twee vrije trainingen tot nu toe de snelste coureur in de FIA GT Series tijdens het RTL GP Masters of Formula 3 weekeinde. In de tweede vrije training wist de Israëlische coureur zijn Zweedse teamgenoot Andreas Simonsen zeven duizendste van een seconde voor te blijven. Beste Nederlandse coureur vandaag in de FIA GT Series was Melroy Heemskerk in de BMW Sports Trophy Team India BMW Z4 GT3.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: V'IMAGES/Fabre

In de eerste sessie vanochtend was het de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra van klassementsleiders Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli die de snelste tijd liet noteren. De Belgische coureur, die in 2011 nog als zevende finishte in de RTL GP Masters of Formula 3, liet een 1:39.695 noteren en was daarmee de enige coureur die onder de 1:40 dook. Een kleine vier tiende van een seconde achter Vanthoor wisten Alon Day en Sergey Afanasiev de plekken twee en drie te bemachtigen.

2013 WRT 11 Zandvoort VIMAGES


Melroy Heemskerk stond in de eerste tien minuten van de eerste vrije training bovenaan, maar eindigde de sessie uiteindelijk als zevende. Max Braams en Duncan Huisman lieten met hun door V8 Racing ingezette Corvette de 12e tijd noteren.


2013 BMWIndia Zandvoort VIMAGES


Vanmiddag ging het uiteindelijk nog iets sneller en waren het de HTP Gravity Charouz auto's van Alon Day en Andreas Simonsen die de sessie als eerste en tweede eindigden. Day zette een half uur voor het einde van de tweede vrije training met een 1:39.575 de snelste tijd van de dag neer. Achter Day en Simonsen was het de Belgian Audi Club Team WRT van Niki Mayr-Melnhof en René Rast. Melroy Heemskerk was net als vanochtend de snelste Nederlander.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet