Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Nick Catsburg met Algarve Pro Racing Team naar ELMS

Nick Catsburg zal over twee weken op de Red Bull Ring zijn debuut in de European Le Mans Series maken. De 25-jarige coureur uit Voorthuizen zal aan de start verschijnen in een Oreca FLM 09 van het Portugese Algarve Pro Racing Team.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

algarveproracingteam

De Oreca FLM 09 waarmee Nick Catsburg aan de ELMS gaat deelnemen

Algarve Pro Racing Team nam aan het begin van het seizoen al deel aan de officiële testdagen voor de European Le Mans Series op het circuit van Paul Ricard en schreef zich na uitgebreid te hebben getest op Imola, de Red Bull Ring, Portimao, Monteblanco en Estoril recent in voor de derde ronde van de European Le Mans Series in Oostenrijk.

Catsburg, die afgelopen weekend nog de Blancpain Endurance Series race op Paul Ricard miste door een gebroken sleutelbeen, zal op de Red Bull Ring samen met de Britse coureur Cornelius Jones rijden. Jones heeft, net als Catsburg, ervaring in de Eurocup Mégane Trophy en werd dit seizoen tijdens de verschillende testsessies bijgestaan door Catsburg.

Het team heeft grootse plannen voor de nabije toekomst en hoopt in 2014 aan de start te staan van de 24 Uur van Daytona en de 12 Uur van Sebring. Dit seizoen zullen Algarve Pro Racing Team en Nick Catsburg naast de race op de Red Bull Ring ook nog aan de start verschijnen van de European Le Mans Series races op de Hungaroring en op Paul Ricard.

Catsburg: "Ik ben ontzettend blij met deze kans, ik coach Cornelius al twee jaar en nu gaan we eindelijk samen racen. We hebben de laatste tijd veel getest met de LMPC, erg leuk om mee te rijden en het geeft mij de kans om kennis te maken met de Prototypes. Cornelius gaat erg goed met de LMPC dus ik ben benieuwd wat wij kunnen laten zien in de ELMS. Leuk is ook dat het team gebruik maakt van de Syntix producten, weten we direct zeker dat er met de motor en versnellingsbak niets fout zal gaan!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet