Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Montoya wil zege in Brickyard 400

Verschillende NASCAR-teams hebben de afgelopen dagen ter voorbereiding van de 20e editie van de Brickyard 400 eind deze maand op de Indianapolis Motor Speedway getest. Ganassi Racing en JGR Racing waren op volle sterkte aanwezig.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Montoya Indy
Na 13 jaar zou Montoya naast zijn Indycar-overwinning eveneens graag de Brickyard 400 op zijn naam willen schrijven. Dit jaar probeert Montoya het voor de zevende maal.

Montoya wil zege in Brickyard 400
Naast zijn zege in de Indy 500 in 2000 zou Juan Pablo Montoya daarnaast graag ook de Brickyard 400 op zijn naam willen schrijven. Zowel in NASCAR als in de Formule 1 was de Colombiaan verschillende malen dicht bij een overwinning maar tot op heden is het hem nog steeds niet gelukt. Dit jaar maakt Juan Pablo Montoya eind deze maand voor de zevende maal kans op een Brickyard 400 zege. De teams van Earnhardt Ganassi Racing en Joe Gibbs Racing waren de afgelopen dagen met de Gen6. auto voor de eerste maal te gast.

Juan Pablo Montoya: "Wij beschikken nu over de Gen6. auto en het is belangrijk te weten wat hij hier gaat doen. Met deze privétest kunnen wij veel dingen voorafgaande aan de wedstrijd in Pocono leren. Deze baan is eigenlijk net zo vlak. Zoals de auto nu aanvoelt en de snelheid waarover wij beschikken maken wij zeker kans op overwinningen. Wij hebben wat veranderingen aangebracht maar wij voelen ons op ons gemak."

Naast zijn Indycar-rookie zege in 2000 zou Montoya graag een Sprint Cup-overwinning op de Brickyard aan zijn CV willen toevoegen. "Hoe langer geleden des te plezieriger ik het vind. Als ik er nu op terugblik was het best wel spannend en opwindend."

Teamgenoot Jamie McMurray: "De Brickyard 400 is na de Daytona één van de belangrijkste wedstrijden op de kalender. Een bijzondere wedstrijd. Wij zijn hier voor de eerste keer met de Gen6. auto. En omdat deze baan eigenlijk net zo vlak is als Pocono kunnen we hier veel leren. Zoals de auto nu is en de snelheid waarover wij beschikken maken wij echt wel kans op overwinningen. Met de veranderingen die zijn aangebracht voelt het team zich helemaal op zijn gemak."

2013 Montoya Indy test
Juan Pablo Montoya in actie met het EGR-testchassis.

De Brickyard 400 vindt zondag 28 juli op de Indianapolis Motor Speedway plaats.

Recentelijk sloot de NASCAR-organisatie ook een merchanidse-overeenkomst met Alyssa Milano. Zij zal de Merchandise van Kyle Busch, Dale Jr. Jeff Gordon, Jimmie Johnson, Kasey Kahne en Brad Keselowski voor de vrouwelijke fans promoten.

Alyssa-Milano-NASCAR-2
Model/actrice Alyssa Milano gaat de vrouwelijke merchandise promoten!
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet