Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Pirelli brengt nieuwe banden mee naar Nürburgring

130511FVEF6365

Na het bandenfiasco op Silverstone zal Pirelli komend raceweekend op de Nürburgring een nieuw type band meebrengen. Daarnaast zal de aanstaande rookietestweek worden aangegrepen voor bandentests en mag de fabrikant nog twee keer drie dagen ongelimiteerd testen.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Frits van Eldik

Vier oorzaken
Pirelli heeft na de Grand Prix op Silverstone onderzoek gedaan naar de vele kapotte banden. De bandenfabrikant concludeerde een viertal oorzaken: het omwisselen van de rechter er linkerbanden (wat teams doen, maar wat Pirelli niet voorschrijft), een lagere bandenspanning dan voorgeschreven, te veel camber op de wielen en scherpe randjes aan de kerbs.

Eigen beslissing
De banden die Pirelli meebrengt naar Duitsland waren eigenlijk al bedoeld voor het afgelopen raceweekend, maar toen stemden Ferrari, Lotus en Force India tegen de tussentijdse invoering van deze band. De FIA heeft nu besloten dat Pirelli deze toestemming niet nodig heeft.

Hongarije
Met de Grand Prix van Hongarije zal Pirelli compleet nieuwe banden meebrengen. Deze zullen worden getest na de rookietest, over twee weken en nog tijdens twee exta driedaagse testsessies, waarin Pirelli alle vrijheid heeft om met 2013-auto's te testen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet