Dutch GT4

Spectaculaire races HDI-Gerling Dutch GT verwacht tijdens RTL GP Masters of Formula 3

480 huisman 8620


Duncan Huisman sloeg tijdens de openingsraces van het HDI-Gerling Dutch GT Championship hard toe door in zijn Chevrolet Camaro twee keer te winnen. De AM-race kwam toen op naam van Bernhard van Oranje. Om dit weekeinde tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 wederom op het erepodium te belanden, moeten de klassementsaanvoerders afrekenen met de ijzersterke concurrentie. Ze treffen in het Nissan GT Academy Team, dat tijdens de RTL GP Masters met coureurs Sandor van Es en Wolfgang Reip in de eredivisie van de nationale autosport terugkeert, bovendien een nieuwe tegenstander van formaat. Behalve Van Es, maakt ook Bertus Sanders op Circuit Park Zandvoort zijn rentree.

Tekst en foto's: PR en archief Autosport.nl

Huisman kon het vijfde seizoen in het HDI-Gerling Dutch GT onmogelijk beter beginnen, dan met de dubbelzege die hij op TT Circuit Assen behaalde. Bovendien scoorde teamgenoot Luc Braams in de hoofdrace zijn eerste Nederlandse GT-overwinning. Daarmee lieten ze geduchte tegenstanders als het Lotus Evora-tweetal Cor Euser en Rob Severs en de Brits-Duitse combinatie Adam Christodoulou en Jörg Viebahn (Porsche 911 GT4) achter zich.

Nissan gaat opnieuw de strijd aan in het Dutch GT 130627

 

Met de terugkeer van Sandor van Es, is het HDI-Gerling Dutch GT in de pro-categorie een autosportkampioen en bewezen podiumkandidaat rijker. Net als vorig seizoen komt Van Es in actie met een Nissan 370Z, die hij deelt met een Belgische coureur met een Duitse vader en een Nederlandse moeder, de 25-jarige Wolfgang Reip.

Preparateur Frans Verschuur heeft er vertrouwen in dat zijn rijdersduo het gevecht voor de prijzen niet uit de weg hoeft te gaan: "Sandor van Es is een geweldige coureur, gemotiveerd en zeer geïnteresseerd in de techniek en daarboven snel onder verschillende omstandigheden. Reip heeft de Europese GT Academy finale vorig jaar gewonnen, nadat hij ook al zegevierde in de Benelux finale. Hij heeft aangetoond dat met alleen gaming ervaring het racen toch snel onder de knie te krijgen is," aldus Verschuur. Reip nam begin dit jaar met een Nissan 370Z GT4 deel aan de 24 uur van Dubai en rijdt dit seizoen verder de FIA GT Series met een Nissan GT-R van RJN Motorsport. Tijdens de Masters komt Reip dan ook in twee klasses uit, omdat ook de FIA GT Series in actie komt op Zandvoort.

Reip geldt dus als een belangrijke outsider voor de overwinningen tijdens de AM-race. Maar na hun eerste zeges in de nieuwe Pro-Am-formule zijn Bernhard van Oranje en Luc Braams de favorieten in deze categorie.

 

480 podium bernhard 9622


Daarnaast is Zandvoort ook bekend terrein voor Marcel Nooren, die dit seizoen de overstap van BMW M3 naar Corvette C6 maakt. Samen met teamgenoot Kelvin Snoeks beleefde hij in Assen zijn vuurdoop met de Amerikaanse muscle car. "Op Assen moesten we het van onze bochtensnelheid hebben, want qua acceleratie kwamen we nog te kort", aldus Nooren. "Maar over het geheel gezien heb ik een positief gevoel over de auto. Ik ben benieuwd hoe we het op Zandvoort zullen doen."

Over muscle cars gesproken: behalve Luc Braams en Duncan Huisman, zal ook Bertus Sanders een imposante Chevrolet Camaro besturen. Voor Sanders betekent het zijn rentree in het HDI-Gerling Dutch GT, waar hij na een Ginetta G50, Porsche 911 GT4 en een Nissan 370Z, nu met een Camaro in actie komt. Zijn teamgenoot is nog niet bekendgemaakt.

 

480 duel prinsen 9523


Pieter-Christiaan van Oranje en Jan-Joris Verheul (BMW M3) hopen in Zandvoort op verbetering. Een aanrijding en een stop and go-penalty weerhield het Racing Team Holland-duo in Assen van een topdrie klassering. "We zijn een goed duo, maar hadden in Assen helaas een beetje pech. Onze snelheid belooft echter heel veel goeds voor de rest van het seizoen", verzekert Verheul. Zijn teamgenoot Ricardo van der Ende hoopt na twee podiumplaatsen in Assen, tijdens de RTL GP Masters op de hoogste trede van het erepodium te eindigen.

De kwalificatiesessies beginnen al aanstaande vrijdag om 13:45 uur. Op zaterdag wordt om 11:55 uur het startsein voor de AM-race gegeven, gevolgd door de PRO-wedstrijd om 16:35 uur. De hoofdrace, inclusief pitstop en rijderswissel, wordt zondagmiddag om half 4 aangevangen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet