GT

Div: Andrea Mamé overlijdt bij crash op Paul Ricard

De 41-jarige Italiaanse coureur Andrea Mamé is vanochtend tijdens de eerste race van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo op het circuit van Paul Ricard om het leven gekomen als gevolg van een ongeval bij de start.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf Paul Ricard)

Bij de start van de race ging het nog voor het ingaan van de eerste bocht volledig mis. Meerdere auto's raakten de vangrails en muur vlak voorbij het einde van de pit lane, waarbij de auto van Andrea Mamé het zwaarst beschadigd raakte.

De race werd onmiddellijk stilgelegd om de hulpdiensten de gelegenheid te geven ongestoord hun werk te doen en vervolgens de beschadigde vangrails te vervangen.

De artsen waren helaas niet in staat het leven van de Italiaan te redden en ruim een uur na het ongeval maakte de organisatie bekend dat Mamé was overleden aan zijn verwondingen.

Drie andere coureurs, Vaclav Petch, Tomas Kral en Dario Cerati, werden naar het medisch centrum gebracht. Zij konden korte tijd later zonder noemenswaardige verwondingen het medisch centrum verlaten. Een vijfde coureur, Andrea Solimè, werd per helikopter naar het ziekenhuis in Toulon afgevoerd. Inmiddels werd bevestigd dat Solimè weer bij bewustzijn is en geen zichtbare verwondingen heeft opgelopen. Hij zal echter nog wel ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Naar aanleiding van het dodelijke ongeval heeft Automobili Lamborghini ook de tweede race van de Super Trofeo afgelast en zullen de beide Blancpain Racing Lamborghinis niet deelnemen aan de Blancpain Endurance Series race vanmiddag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet