CIKFIA

Karting: CIKFIA: Max Verstappen slaat eerste slag, Menno Paauwe maakt indruk

EK GENK vrijdag 4

Max Verstappen heeft zijn eerste slag om de strijd voor het Europees kampioenschap geslagen. Vandaag stonden in Genk de kwalificaties voor de KZ1 en KZ2 op het menu. Max Verstappen is de leider in de KZ1 en pakte de pole. Ook voor de Belgen was het feest want Kenny Charles was de snelste in de KZ2!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

In regenachtige omstandigheden begonnen de mannen van de KZ2 aan hun kwalificatie sessies. Het veld werd gesplitst in drie groepen. Net voor de kwalificatie moest beginnen stopte het met regenen. Groep één was dus in het nadeel, groep drie had een opdrogende baan.

EK GENK vrijdag 6

De organisatie hanteerde wel een speciaal systeem waardoor niemand benadeeld werd. Kenny Charles reed de snelste tijd en parkeerde de Merlin op P1. Victor Oberg noteerde de snelste tijd in de eerste groep en behaalde zo een tweede chrono, Kristijan Haublin werd derde. Menno Paauwe deed het indrukwekkend goed met een vijfde tijd algemeen, Maks van Meever werd zevende.

EK GENK vrijdag 3

Jules Szymkowiak pakte een elfde tijd na de snelste te zijn geweest in de laatste vrije training. Symen Wiggers kwam tot een vijftiende tijd. Ricardo Romkema en Marijn Kremers zochten elkaar op op P23 en P24, Jordi van Moorsel werd 30e, Jeroen Bos reed een 38e tijd, Casper Dielissen werd 42e, Milan Dontje 48e en Yard Pex 52e, Pepijn Steeman 59e en Finn Kooijman 65e.
De snelste speaker van Nederland, Guust Specken reed een 68e tijd en sloot daarmee het veld van de Nederlandse deelnemers af.

EK GENK vrijdag 1
Max Verstappen staat aan kop in de KZ1. Vandaag reed de Nederlander ijzersterk naar poleposition voor regerend kampioen Jorrit Pex en Jordan Lennox Lambe die het CRG podium compleet maakte. Jonathan Thonon is de eerste Belg op P5, Rick Dreezen volgt op een achtste plek. Bas Lammers heeft werk voor de boeg, startend vanaf P12e. Yannick de Brabander start als 16e, net voor Verdi Geurts en Dylan Davies. Sinan van der Raad en Arjan Kievitsbosch werden 23e en 24e.

Morgen worden de series afgewerkt en meteen daarna volgt de eerste schifting, we weten dan wie naar de finale kan en wie niet. AUTOSPORT.nl is ter plaatse en brengt verslag uit!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet