Dutch GT4

Persbericht: Comeback van Nissan Nederland in Dutch GT Championship

Nissan gaat opnieuw de strijd aan in het Dutch GT 130627

Ondanks eerdere berichten neemt er dit seizoen toch een team met steun van Nissan Nederland deel aan races van het Dutch GT Championship dat onlangs de eerste wedstrijd afwerkte op het circuit van Assen. Het Nissan GT Academy Team was in Assen nog niet van de partij, maar tijdens de prestigieuze RTL GP Masters op 6 en 7 juli op Circuit Park Zandvoort zal Equipe Verschuur één Nissan 370Z inzetten voor de verrassende rijderscombinatie Sandor van Es/Wolfgang Reip. Voor alle betrokkenen betekent dit beperkte programma een geweldige opsteker na de aankondiging dat Nissan niet zou deelnemen aan het prestigieuze kampioenschap.

Tekst en foto's: PR

Het goede nieuws komt ook voor Erik Weijers, COO van Circuit Park Zandvoort, op een goed moment: "Het HDI-Gerling Dutch GT kampioenschap en de hele vaderlandse autosport kan deze positieve impuls goed gebruiken. Het blijkt dit jaar moeilijker dan ooit om betrokkenheid vanuit de auto-industrie te krijgen en sponsoren nemen onder de huidige economische omstandigheden vaak een afwachtende houding aan. Maar Nissan is altijd toegewijd om de autosport te omarmen en te gebruiken in hun marketing activiteiten en dat juichen wij uiteraard van harte toe."

Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland, licht een en ander toe: "Vorig jaar besloten wij vlak voor het seizoen om onze intrede te doen in het Dutch GT kampioenschap en Equipe Verschuur en onze coureurs Tim Coronel, Sandor van Es, Bertus Sanders en Thomas Arends behaalden al meteen fraaie resultaten, met enkele podium-plaatsen als bonus. Ook onze dealerorganisatie was tevreden met de promotionele waarde van onze autosportbetrokkenheid. Wij hebben samen met PlayStation bovendien een wereldwijde campagne onder de naam GT Academy en die gaan we dit jaar in Nederland met onder meer een live event tijdens de Masters onder de aandacht brengen van het grote publiek! Daarom hechten we er belang aan om ook zelf actief op het circuit te blijven."

Het Nissan GT Academy Team zal in 2013 aan 3 races van het Dutch GT Championship deelnemen: de Masters op 6/7 juli, de Trophy of the Dunes op 7/8 september en de Finaleraces op 12/13 oktober. Tijdens alle drie de wedstrijden op Circuit Park Zandvoort zal Equipe Verschuur één Nissan 370Z GT4 in zetten om de strijd met toonaangevende merken als Porsche, Lotus, BMW en Aston Martin aan te gaan. De rijdersbezetting van het Nissan GT Academy Team stemt teammanager Frans Verschuur tevreden:

SANDOR VAN ES Nissan GT Academy Team 2013

"Sandor van Es is een geweldige coureur, gemotiveerd en zeer geïnteresseerd in de techniek en daarboven snel onder verschillende omstandigheden." Van Es krijgt gezelschap van een Belgische coureur met een Duitse vader en een Nederlandse moeder, de 25-jarige Wolfgang Reip. "Reip heeft de Europese GT Academy finale vorig jaar gewonnen, nadat hij ook al zegevierde in de Benelux finale. Hij heeft aangetoond dat met alleen gaming ervaring het racen toch snel onder de knie te krijgen is," aldus Verschuur.

480 WOLFGANG-REIP-Nissan-GT-Academy-Team-2013


Reip nam begin dit jaar met een Nissan 370Z GT4 deel aan de 24 uur van Dubai en rijdt dit seizoen verder de FIA GT Series met een Nissan GT-R van RJN Motorsport. Tijdens de Masters komt Reip dan ook in twee klasses uit, omdat ook de FIA GT Series in actie komt op Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet