Superstars

Superstars: Terugblik: Thuisrijders stelen show, BOP blijft rijders enorm boeien

Afgelopen weekend deden de International Superstars Series het circuit van Zolder aan. Het van oorsprong Italiaanse kampioenschap doet hard haar best de vleugels uit te slaan over heel Europa. In Italië trekken de sprintraces met dikke V8's volle tribunes, in het buitenland verschilt dit nog wel eens. De voorstelling in Zolder trok in ieder geval genoeg liefhebbers naar de plaatselijke omloop. De volhardendheid van de organisatie om de klasse internationaal te laten slagen, blijft uw verslaggever enorm boeien.

Start

Tekst: Maarten Overdijk
Fotografie: Superstars World, Willem J. Staat


Lokale helden en de Ferrari-shuffle
Vorig jaar besteedden we op autosport.nl ook al veel aandacht aan de International Superstars Series en bezochten we de seizoensafsluiter in Pergusa. Vergeleken met 2012, slaat de klasse dit jaar meer haar vleugels uit over Europa. Vijf races buiten Italië en drie in Italië, die verhouding was vorig jaar andersom.

IMG 2556
Renaud Kuppens

Een formule die ze daarbij hanteren, is om lokale sterren in te huren voor een weekend, om zodoende het thuispubliek een idool te geven om voor te juichen. In Hongarije vorig jaar werkte dit bijvoorbeeld bijzonder goed, want voor WTCC coureur Norbert Michelisz kun je de gemiddelde Hongaar bij wijze van spreken 's nachts wakker maken. In België besloot de organisatie zich te verzekeren van de diensten van Vlaming Laurens Vanthoor en Waal Renaud Kuppens (foto boven). Beiden reden meer dan verdienstelijk in dit veld vol heetgebakerde Italianen. Kuppens (BMW) was het gehele weekend in de voorste gelederen te vinden. Vanthoor (Audi) was eigenlijk de man van het weekend, met snelle tijden in de trainingen, pech in de kwalificatie, maar twee ijzersterke tweede plaatsen in de races achter zijn kopman Gianni Morbidelli. De tweede race overigens na een perfect uitgevoerde Ferrari-shuffle. U weet wel, iets met Schumacher, Barrichello en Oostenrijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet