Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Klaar voor een spetterend verjaardagsfeest!

FMS4331600

Samen 50 worden, dat doe je in stijl. Daarom hebben Circuit Zolder en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux de handen in elkaar geslagen om er komend weekend een groot auto en autosportfeest van te maken. Tijdens de meeting voor 50 jaar Circuit Zolder is de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux immers aan zijn eerste bezoek aan de Limburgse omloop toe en dat met een wagen, de Porsche 911, die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Opnieuw drie spetterende wedstrijden op een omloop die zich tot merkenraces leent, alles is klaar om de autosportliefhebber te verwennen. Als kers op de verjaardagstaart, mag de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ook nog eens twee nieuwe partners verwelkomen.

Tekst: PR
Fotografie: Chris van Keer

FMS4341000


Sport van de bovenste plank
Een sterk kampioenschap staat altijd open voor nieuwkomers en zo mogen we dit weekend op Circuit Zolder een nieuwe Porsche 911 verwelkomen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. DVB Racing van Dimitri van Beneden, het team dat de wagen van Jeffrey Van Hooydonk en Hunter Abbott inzet, zorgt vanaf dit weekend ook voor de bolide van Curbstone Events, in de handen van Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere.

 

FMS4367300

"Merkencups bieden de meest pure vorm van race en ik ben blij dat we in ons land terug een dergelijke autosportcompetitie hebben", aldus de getalenteerde West-Vlaming Frédérique Jonckheere, die in het verleden diverse successen behaalde in onder meer Belgische toerwagencompetities. Curbstone Events is uiteraard geen onbekende op de nationale en internationale circuits. Meermaals per jaar verzorgen zij professionele circuitdagen en trainingen in heel Europa met zowel exclusieve straatwagens als racewagens.

 

FMS4239200

Wat de strijd in het kampioenschap aangaat, blijven we bij DVB Racing, dat met Jeffrey Van Hooydonk de officieuze 'Halbzeitmeister' in huis heeft. De Belg telt 108 punten, na de meetings in Spa, Zandvoort en Assen, en dat zijn er 3 meer dan zijn teamgenoot Hunter Abbott en 21 meer dan de Nederlander van NGT, Melroy Heemskerk en 23 meer dan de Luxemburger Carlos Rivas. Bert Longin, die in Zolder zijn thuiswedstrijd rijdt, is vijfde in de voorlopige tussenstand. Olivier van Oost leidt in de categorie 'Am' en Philippe Richard in de categorie Club voor de Porsche generatie '996'.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet