CIKFIA

Karting: CIKFIA: Wat kunnen de Nederlanders en Belgen tijdens slot van EK Karting KZ1/KZ2

zaterdag 21

Het Europees kampioenschap voor de KZ1 en KZ2 schakelklassen nadert zijn ontknoping. Vanaf morgen start in Genk de laatste manche van het EK wat uit twee wedstrijden bestond. In de KZ2 staan er een pak Nederlanders en Belgen aan de start. In de KZ1 gaat Max Verstappen aan de leiding maar Bas Lammers volgt op de voet! Hoe onze landgenoten ervoor staan leest u in deze preview.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KZ1 zijn alle ogen gericht op onze Max Verstappen. Hij deed het in Wackersdorf nagenoeg perfect en leidt het veld richting Genk. Bas Lammers volgt op de voet op een tweede plek. De Intrepid rijder en regerend wereldkampioen zal er alles aan doen om het Verstappen erg moeilijk te maken. Marco Ardigo bewees dat de TonyKart toch het nodige potentieel bezit en staat derde in de EK tussenstand. Jorrit Pex zal zijn titel hoogstwaarschijnlijk niet kunnen verlengen maar kan nog steeds een belangrijke rol spelen. De regerende kampioen staat op een zesde plek in de tussenstand.

Fore thonon zondag

Jonathan Thonon en Dylan Davies vinden we terug op een 14e en 15e plek. Joey Hanssen bezet een 22e plek. Yannick de Brabander kende de nodige pech in Wackersdorf maar na een goede prestatie tijdens de WSK in Genk kan de man die 24e staat toch nog mee strijden voorin. Sinan van der Raad, Rick Dreezen, Arjan Kievitsbosch en Verdi Geurts staan helemaal achteraan in de tussenstand.

Yannick de Brabander vrijdag

Riccardo Negro en Marco Zanchetta maken het mooie weer in de KZ2. Ook Ricardo Romkema kunnen we daar bij rekenen maar een pechvolle prefinale in Wackersdorf maakte een aanspraak op de titel onmogelijk. Toch zijn er nog een pak andere kandidaten die kunnen meestrijden. Zo is er Joel Johansson die tijdens de WSK Euroseries een lastige concurrent was. Johansson staat bovendien derde in de tussenstand om het EK.

Niels Cox vrijdag

De Nederlandse inbreng is groot in de KZ2. Menno Paauwe is de eerste Nederlander op een dertiende plek in de tussenstand. Finn Kooijman volgt niet ver op een vijftiende plek. Beiden kunnen ze een top tien plek in de eindstand ambiëren maar de race moet eerst gereden worden! Casper Dielissen (26e) , Jeroen Bos (29e) en Pepijn Steeman (31e) zullen hun plek in het midden van het veld proberen vast te houden. Ricardo Romkema staat 34e na schitterende series op zaterdag in Wackersdorf. Helaas liep het fout op zondag waardoor Romkema met lege handen naar huis moest. De kans is groot dat de Nederlander voor de winst gaat, nu zondag in Genk, om zo zijn EK campagne positief af te sluiten. Niels Cox heeft een goede generale repetitie in de vorm van de WSK Euroseries achter de rug en zal wat plaatsen proberen goed te maken. De Zanardi rijder staat momenteel 39e. Verder vinden we nog Milan Dontje, Stefano van Galen, Marijn Kremers, Ryan van der Burgt, Charles Kenny, Jules Szymkowiak, Symen Wiggers en Maks van Meever terug.

Vrijdag is meteen de eerste belangrijke dag. Dan staan de kwalificaties op het programma. AUTOSPORT.nl en Carpy.nl zijn aanwezig en zorgen voor het verslag inclusief fotomateriaal!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet