V8 Supercars

V8 Supercars: Jeroen Bleekemolen samen met Shane van Gisbergen naar Bathurst 1000

Jeroen Bleekemolen zal samen met Shane van Gisbergen de drie top Australische Enduros op Bathurst, Sandown en Surfer's Paradise in een Tekno Autosports Holden uitkomen. De Duitser Marc Lieb vormt met Jonathon Webb de tweede combinatie.

Tekst Willem J. Staat
Foto archief autosport.nl

Clipsal 500 Saturday -123
De Tekno Autosports Holden waarmee Shane van Gisbergen en Jeroen Bleekemolen op Sandown, Bathurst en de Gold Coast 600 zullen uitkomen.

Jeroen Bleekemolen samen met Shane van Gisbergen naar Bathurst
Jeroen Bleekemolen zal samen met Shane van Gisbergen aan de drie Top Enduros van de V8 Supercarseries uitkomen. Dit betekent dat de Nederlander ook aan de fameuze Bathurst 1000 kan deelnemen. Behalve Bathurst komt Jeroen eveneens op Sandown en Surfer's Paradise aan de start!

Jeroen Bleekemolen: "Ik heb altijd graag naar de V8 Supercars gekeken en de Gold Coast 600 in 2012 was natuurlijk een fantastische ervaring. Het team doet het erg goed in het kampioenschap. Ik sta te trappelen om voor een goed resultaat te vechten!"

In principe waren buitenlandse rijders alleen op Surfer's Paradise toegestaan maar toen de regels begin dit seizoen veranderden opende dit de deur voor Bleekemolen. Ook was het team lang in gesprek met de Fransman Sebastien Bourdais maar die moest wegens Indycar-verplichtingen uiteindelijk verstek laten gaan.

De Duitse lange-afstandsexpert Marc Lieb vormt met Jonathon Webb op de tweede Tekno Autosports Holden een combinatie. Het team staat onder leiding van Bruce Jenkins, die voorheen bij het inmiddels verdwenen Stewart F1 racing en McLaren actief was. Bleekemolen maakte vorig jaar op Surfer's Paradise overigens een uitstekend V8 Supercardebuut voor het team van SBR(nu Erebus Racing)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet