Diversen

Div: Een opwarmronde op het oude circuit van Francorchamps

Opwarmronde op het oude circuit -  Flash back 1970 - de Porsche 917 van Pedro Rodriguez-Leo Kinnunen in de bocht van Stavelot
Flash back 1970: De Porsche 917 van Pedro Rodriquez - Leo Kinnunen in de bocht van Stavelot

De organisatoren van de 25 Uur Be Trophy hebben een teletijdmachine uitgevonden! Op zaterdag 13 juli zal de opwarmronde voor de race de liefhebbers toelaten 35 jaar terug te keren in de tijd, om opnieuw terecht te komen in het tijdperk van de rijders die op het oude circuit van 14,100 kilometer raceten.


Tekst en foto: PR


Het was Laurent Voogt, de kleurrijke wedstrijddirecteur van de Be Trophy, die het idee had om de tachtig à honderd Be Cox – tegen lage snelheid – over dit mythische tracé te laten rijden, vooraleer de start van de 25 Uur te nemen... uiteraard op het circuit van 7 km.

De verschrikkelijke afdaling van Burnenville, de S van Masta, de flauwe bocht van Hollowell, het lange rechte stuk van Stavelot en de klim naar Blanchimont via de Carrières: allemaal plekken die bol staan van de historiek en die gedurende de enkele minuten van de opwarmronde voor de 25 Uur helemaal zullen heropleven.


Zoals u zich kan inbeelden hebben de promotoren van het evenement een indrukwekkend aantal veiligheidsmaatregelen voorzien. Om dit uitzonderlijke evenement in goede banen te leiden konden ze rekenen op de medewerking van de overheden van de gemeenten Stavelot, Malmedy en Francorchamps.
De ware autoliefhebber weet ondertussen wat hem of haar te doen staat: op zaterdag 13 juli bij het begin van de namiddag langs de nationale weg tussen Combes en Blanchimont een erehaag vormen, om zo de deelnemers aan de etmaalrace (plus bonus) te eren!

Om deze 25 Uur op temperatuur te brengen, een editie die meer dan ooit zijn statuut van hoogtepunt van het Be Trophy-seizoen verdient, is er op donderdagavond al een eerste afspraak in het centrum van Stavelot, waar de traditionele parade zal worden gehouden.
De 25 Uur 2013 zullen in ieder geval van bij de start een memorabel evenement worden!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet