Diversen

Div: Afwisselende wedstrijden bij de Belgische Benelux Open Races op Zandvoort

480 crash 2376

Het afgelopen weekend zagen we op Circuit Park Zandvoort weer eens wat andere wagens aan de start. Organisator Kronos Events had voor afwisselende wedstrijden gezorgd. De meeting is samengesteld uit series en/of bekers van de volgende kampioenschappen: BGDC, European Be Trophy en Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia


Foto's crash: Coen van den Nulft
Film crash: Huib van den Nulft

480 be trophy

Foto: PR

Dubbel voor Simul-Crosset-Gressens (Colson Racing) bij Be Trophy
Na twee wedstrijden van 180 minuten, zagen we bij de Be Trophy tweemaal dezelfde winnaar. Colson Racing met de rijders Michel Simul, Eric Gressens en Philippe Crosset aan het stuur wonnen beide manches op de Nederlandse duinenomloop en zijn nu ook leider in het kampioenschap. Waar de start vlekkeloos verliep voor de mannen in de voorste gelederen, ging het minder goed voor Cédric Bollen (Allure Team) die even rallycross ging rijden.

 

480 Bouvy

Foto: PR

Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia: Dubbelslag voor Frédériv Bouvy
De Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia sloeg dit weekend zijn kampen op in Zandvoort, ter gelegenheid van de Benelux Open Races. De rijders zorgden er voor een groot deel van het spektakel met twee spannende sprintraces. Zoals verwacht behaalde Frédéric Bouvy de dubbel, maar vooral in de tweede manche moest hij het onderste uit de kan halen om voor de jonge wolven uit de Trofeo te blijven. Leuk om ex-Formule 1 rijder Arturo Merzario weer aan het werk te zien op Zandvoort. De man met de cowboyhoed was het racen nog lang niet verleerd en wist flink tegenstand te bieden tegen zijn jeugdige rivalen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet