Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars:Joao Barbosa/Christian Fittipaldi winnen Mid Ohio

De combinatie Joao Barbosa/Christian Fittipaldi behaalde met de Action Express Corvette DP in Mid Ohio de eerste seizoenszege. Met nog minder dan dertig minuten te gaan nam Barbosa definitief de leiding van de Brit Richard Westbrook over. In de GT-klasse ging de overwinning naar de Turner Motorsports BMW M3 van de combinatie Auberlen/Paul Dalla Lana.

Tekst Willem J. Staat
Foto's GrandAm

2013 Mid Ohio Winnaars Barbosa Fittipaldi
Fraaie zege voor Barbosa/Fittipaldi in Mid Ohio.

Barbosa/Fittipaldi winnen Mid Ohio
De combinatie Joao Barbosa/Christian Fittipaldi zegevierde met de Action Express Corvette DP in Mid Ohio. Met nog minder dan 30 minuten te gaan nam Barbosa na een lichte touché met Richard Westbrook voor de laatste 22 ronden definitief de kop over.Joao Barbosa: "Het racen is nogal intens hier. Er werd werkelijk op het scherpst van de snede geracet en ik denk dat ik het verkeer iets beter wist te beoordelen dan Westbrook. Ook wist ik dat ik sneller was. Misschien was ik iets geduldiger, want ik moest ook de mensen achter mij in de gaten houden. Toen ik een klein gaatje zag, ging ik er dan ook voor. Daarna had ik de wedstrijd een beetje onder controle."


Christian Fittipaldi: "De auto was de gehele wedstrijd goed en ik heb dan ook niets geforceerd. Jon Fogarty had werkelijk een goede start. Toen ik eenmaal tweede lag heb ik mij op het wedstrijdtempo van de leiders geconcentreerd. Ik wilde niet dat hij bij mij vandaan zou lopen."

De combinatie Michael Valiante/Enzo Potolicchio eindigde met een Corvette DP als tweede gevolgd door de Starworks Ford Riley van Dalziel/Popow. Direct in de openingsfase van de wedstrijd was er de nodige commotie toen Memo Rojas en Gustavo Yacaman na een akkefietje in Detroit wederom met elkaar in de clinch lagen. Yacaman liep in Detroit al een voorwaardelijke schorsing op. Na een touché tussen beide heetgebakerde Zuid Amerikanen wist Yacaman zich te herstellen, ging het gras op, maar de achterkant van de Michael Shank Ford Riley vatte vlam en liep behoorlijk veel schade op. Een zware financiële slag voor Michael Shank Racing.

GT
In de GT klasse ging de zege naar de BMW M3 van de combinatie Bill Auberlen/Paul Dalla Lana van Turner Motorsports. Een verwoede poging van Chevrolet Corvette-coureur Eric Curran om de BMW M3 te passeren pakte verkeerd uit. De BMW M3 spinde van de baan, maar de combinatie Said/Curran kreeg vanwege vermijdbaar contact een 1.24 min. penalty opgelegd en vielen naar de vierde plek in de GT-klasse terug. In de GX-klasse ging de overwinning naar Sylvain Tremblay en Tom Long met de Mazda 6GX.

2013 Turner BMW Mid Ohio
De Turner Motorsports BMW M3 won de GT klasse na een penalty voor de Corvette van Eric Curran.

Uitslag
1. Joao Barbosa/Christian Fittipaldi Corvette DP 110 ronden
2. Enzo Potolicchio/Michael Valiante Corvette DP 110 ronden
3. Ryan Dalziel/Alex Popow Ford Riley DP 110 ronden
4. Oswaldi Negri/John Pew Ford Riley DP 110 ronden
5. John Fogarty/Alex Gurney Chevrolet DP 110 ronden
6. Max Angelelli/Jordan Taylor Chevrolet DP 110 ronden
7. Burt Friselle/Brad Friselle Corvette DP 110 ronden
8. Dan Cameron/Wayne Nonnamaker BMW Riley 109 ronden
9. Ricky Taylor/Richard Westbrook Corvette DP 109 ronden
10.Brendon Hartley/Scott Mayer Ford Riley DP 109 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet