Dutch GT4

Dutch GT: Christiaan Frankenhout en Marc Rooker testen Porsche Cayman

480 cayman2 8572

Pro Sport Performance beschikt over drie Porsche Caymans en overweegt deze Porsches in te zetten in het HDI-Gerling Dutch GT Championship. Christiaan Frankenhout en Marc Rooker werden door het Duitse team gevraagd om de instap-Porsche afgelopen weekeinde te testen of deze geschikt is voor deelname. "Voor coureurs die aan het Dutch GT willen deelnemen, is het een fantastische auto", aldus Rooker.


Tekst: PR
Foto's: Co van der Gragt


480 cayman3 0227

Wie kun je beter om zijn mening vragen over de snelheid van de Porsche Cayman, dan een voormalig Dutch GT4-coureur die met een Porsche kampioen werd? En dus kwam Christiaan Frankenhout tijdens de races van het HDI-Gerling Dutch GT met de Porsche Cayman op TT Circuit Assen in actie. Ondanks dat de Cayman nog enkele seconden te kort komt, ziet Frankenhout mogelijkheden. "Het is een geschikte auto voor gentlemen rijders. De basis van de auto is goed, alleen komt 'ie overal nog net een beetje te kort. Met iets meer vermogen, betere versnellingsbakverhoudingen en wat meer downforce is het beslist een auto met potentie."

480 cayman1 9481

Marc Rooker zorgde voor een stunt door – zonder enige voorbereiding – met de Cayman bijna op het AM-podium te belanden. Hij kwam na afloop van de beide races tot eenzelfde conclusie als zijn last-minute teamgenoot. "Je kunt met een aantal verbeteringen zo nog twee seconden van de rondetijd afhalen", vertelde de racende tandarts. "Het is een heerlijke auto voor zowel PRO- als AM-coureurs, die aan het Dutch GT willen deelnemen. En met een aantal verbeteringen aan de wegligging en met meer downforce aan de achterkant, kom je heel dichtbij de podiumplaatsen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet