IndyCar

Indycar: Helio Castroneves staat open voor overstap naar NASCAR!

Helio Castroneves die op de Texas Motor Speedway zijn 28e Indycar-overwinning behaalde verklaarde op een persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd dat hij eventueel open staat voor een overstap naar NASCAR.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

2013 Helio Castroneves NASC. item
Castroneves staat open voor een eventuele overstap naar NASCAR! Insider sluiten een volledige overstap uit. Maar een aantal geselecteerde wedstrijden op de roadcourses zou zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren!

Helio Castroneves staat open voor overstap naar NASCAR!
Tijdens een persconferentie voorafgaande aan de Indycar-wedstrijd op Texas verklaarde Castroneves dat hij voor een eventuele overstap naar NASCAR openstaat. "Als de gelegenheid zich voordoet dan wil ik eerst de auto testen. Enige tijd geleden heb ik hierover ook met Rick Mears gesproken. En die adviseerde mij om eerst een test te doen voordat ik een beslissing neem."

Castroneves startte ruim 16 maal in de IROC-series die aan het begin van het millennium ter ziele ging. De IROC wedstrijden werden voor een groot gedeelte op de ovals verreden en de meerderheid van de deelnemers bestond uit NASCAR routiniers. "Het was erg plezierig in die tijd. En als de juiste gelegenheid zich voordoet dan wil ik het zeker proberen. Maar het was erg moeilijk. Nu ben ik erop gefocust om voor Roger Penske zoveel mogelijk races en het kampioenschap te winnen." aldus Castroneves

Het is onwaarschijnlijk dat de inmiddels 38-jaar oude Castroneves een volledige overstap zal maken. Maar een aantal wedstrijden op roadcourses zou voor de toekomst wel eens een optie kunnen zijn voor het team van Roger Penske, dat vorig jaar met Brad Keselowski de Nascar Sprint Cup titel won.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet