IndyCar

Indycar: Ryan Briscoe In. JR Hildebrand Out bij Panther Racing

Ryan Briscoe keert dit weekend terug in de IZOD Indycar-series. Hij vervangt JR Hildebrand, die na zijn crash op Indy afgelopen weekend de deur werd gewezen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2013 JR Hildebrand Indy
Einde Indycar-carriere voor JR Hildebrand? Het lijkt er wel op.

Ryan Briscoe In. JR Hildebrand Out bij Panther Racing
Met de eerste crash in de 97e editie van de Indy 500 heeft JR Hildebrand afgelopen weekend zijn lot bezegeld. Eerder vandaag maakte het team van Panther Racing bekend dat beide partijen met wederzijds goedvinden het contract per direct hebben beëindigd. Hildebrand won in 2009 het Indy Lights kampioenschap en maakte 37 starts voor Panther Racing. In 2011 won hij bijna als rookie de Indy 500 maar verdween in het zicht van de finish in de muur waardoor de betreurde Dan Wheldon de zege voor zich opeiste. Afgelopen weekend verdween JR Hildebrand al na vier ronden uit de wedstrijd.

Briscoe in Detroit aan de start
Enkele uren na de breuk maakte men bij Panther Racing bekend dat Ryan Briscoe komend weekend voor het team zal uitkomen. In 2005 kwam Briscoe voor het team van Chip Ganassi uit en kwam vervolgens de afgelopen vijf seizoenen voor het team van Roger Penske uit. Teameigenaar John Barnes: "Briscoe beschikt over kampioenskaliber en heeft in de Indycar-series bewezen op elk circuit te kunnen winnen. Wij hebben geen enkele twijfel dat hij onze No 4. National Guard Dallara Chevy niet naar voren zou kunnen brengen,"

Briscoe behaalde in Indycar behaalde zeven overwinningen op circuits met verschillende configuraties( St. Petersburg 2009, Mid Ohio 2008 en Sonoma 2010 roadcourse) Milwaukee 2008(short oval), Kentucky, Chicagoland, Texas 2010 Superspeedway). Ryan Briscoe: "Ik ben ongelofelijk verheugd dat ik met Panther Racing in Detroit in de Indycar-series terug mag keren. Ik heb vaak tegen dit team gestreden en het is fantastisch dat ik nu de kans krijg om met John Barnes en de Panther-jongens samen te werken. Voor Detroit heb ik alle vertrouwen in de samenwerking!"

De 31-jarige Briscoe woont in North Carolina en startte in de Indycar-series maar liefst 13 maal vanaf pole. Voor de Indy 500 in 2012 vertrok Briscoe eveneens vanaf pole.

2013 Ryan Briscoe Indy
De twaalfde plek voor Ryan Briscoe op Indy leverde een deal met Panther Racing op
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet