IndyCar

Indycar: Records verpulverd in 97e editie. Kanaan: "Eindelijk mijn lelijke kop op de Trophy!"

2013 Indycarveld
Fraaie opname van het middenveld met de Ganassi-auto's op kop.

Teambaas Jimmie Vasser: "Hij deed het schitterend bij herstarts. Hij deed het de gehele dag fantastisch. Alex Zanardi bracht ons geluk vandaag. Hij gaf ons zijn gouden medaille uit London en vertelde ons om die over de auto te wrijven. In het motorhome keek Tony wel een uur lang naar de medaille."

Alex Zanardi: "Ik geloof dat het werkte. Ik geloof dat ik mijn medaille maar eens moet gaan verkopen. Het is winstgevend. Voor Tony is een droom bewaarheid geworden. Het is prachtig om Tony de wedstrijd voor mijn beste vriend Jimmie Vasser te zien winnen. Ik kon het nauwelijks geloven. Ik ben er heel blij mee!" Ook Kanaan's landgenoot Helio Castroneves was er erg blij mee. Immers zijn ouders steunden Kanaan eveneens aan het begin van zijn carrière.
"Een wel verdiende overwinning" aldus Castroneves.

2013 Boston Runners
Runners uit de tragisch verlopen Boston Marathon waren eveneens aanwezig op de Speedway.

De enige die de Speedway enigszins teleurgesteld verliet was rookie Carlos Munoz die samen met collega rookie A.J. Allmendinger eveneens verschillende malen aan de leiding reed.

Carlos Munoz: "Eigenlijk zou ik blij moeten zijn. Maar ik had gewoon moeten winnen. Vanaf de allereerste tot de laatste ronde was die auto gewoon goed. Ik had een kans om in te halen en te winnen. Maar ik kon niets doen. Veel respect voor Juan Pablo Montoya. Ik weet nu hoe de Indy 500 werkt. Een moeilijke wedstrijd."

2013 Carlos Munoz
Carlos Munoz uit Colombia wacht een grote Indycar-toekomst!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet