IndyCar

Indycar: Chip Ganassi schenkt Alex Zanardi “Corkscrew” Reynard 96I/Honda

Target Ganassi Racing Teambaas Chip Ganassi heeft tijdens een bijzondere ceremonie op de Indianapolis Motor Speedway zijn voormalige coureur Alex Zanardi de Reynard 96I/Honda cadeau gedaan. Het is de auto die Zanardi in 1996 voor eeuwig beroemd maakte

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

2013 Zanardi Ganassi
Prachtig moment op de Brickyard. Targat Ganassi Racing teambaas Chip Ganassi geeft Alex Zanardi een prachtig geschenk. De bolide waarmee hij voor altijd faam verwierf.

Chip Ganassi schenkt Zanardi de "Corkscrew" Reynard 96I/Honda
Tijdens een speciale ceremonie op de Indianapolis Motor Speedway heeft Alex Zanardi van zijn voormalige teambaas Chip Ganassi het Reynard 96I/Honda chassis uit 1996 cadeau gekregen. Met dit chassis verwierf Zanardi in de "Corkscrew" eeuwige faam toen hij Bryan Herta op spectaculaire wijze passeerde en de overwinning pakte.

Alex Zanardi: "Het is moeilijk onder woorden te brengen. Maar ik heb gelukkig een lange carrière met vele hoogtepunten gehad. Zeker met de twee kampioenschappen die ik voor Target Ganassi Racing gewonnen heb. Het waren prachtige prestaties. Er waren dagen die er bovenuit staken. Laguna Seca 1996 was waarschijnlijk één van de meest emotionele hoogtepunten uit mijn carrière en één die mijn leven definitief veranderde. Ik had erg veel geluk die dag. Maar wat zou er van mijn carrière geworden zijn als ik het niet geprobeerd had? Na die dag was ik een totaal ander mens. Eentje waarmee rekening gehouden moest worden. Ik was iemand waarmee rekening gehouden moest worden en ik wist veel fans te winnen, maar het veroorzaakte ook controverse. Maar dit houdt ons wakker en ik was zeker wakker die dag!"

Teambaas Chip Ganassi: "Jimmie Vasser en Alex Zanardi waren de fundamenten van Chip Ganassi Racing. Niets dat Alex gedaan heeft kan ons nog verbazen.In 1996 maakte hij die fameuze manoeuvre in de "Corkscrew" op Laguna Seca en won de wedstrijd. Zijn bijdrage aan de sport en dit team zullen nooit vergeten worden. Alex was in het midden van de negentiger jaren de man die zich vaak zelf wist te overtreffen. Er waaide een frisse wind.

Nadat hij de racerij verliet heeft hij werkelijk prachtige prestaties neergezet. Wij praten hier over een Olympisch sporter. En dat is behoorlijk heftig. Het is nogal wat om van de top van de ene sport naar de andere te gaan. Alleen iemand die over vastberadenheid beschikt kan dit bereiken. Met de woorden passie, toewijding en uitmuntendheid ben ik opgegroeid. Alex beschikt over deze eigenschappen die wij graag bij elke atleet zouden zien. Door het toenmalige politieke klimaat heeft hij nooit op de IMS kunnen racen. Het is mooi dat hij hier vandaag, met dank aan Tony George en zijn familie, met open armen wordt ontvangen!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet