Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Jaap van Lagen op twee fronten actief

Jaap van Lagen zal naast de Eurocup Mégane Trophy dit jaar ook in de World Series Formule Renault 3.5 rijden, alwaar hij uit gaat komen voor Comtec Racing. Hiermee is Van Lagen de eerste coureur in de geschiedenis van de World Series by Renault die in één raceweekend in twee verschillende klassen zal uitkomen. Op het circuit van Istanbul zal Van Lagen over twee weken aan zijn nieuwe duobaan beginnen.

Tekst: Daan Jeuken

Twee weken geleden in Monaco maakte Van Lagen zijn comeback in de World Series Formule Renault 3.5, na een afwezigheid van zeven maanden. Daar verving hij de Brit Edwin Jowsey bij Comtec Racing, en Van Lagen maakte meteen grote indruk. Zonder ook maar een meter te hebben gereden was hij gelijk in de bovenste regionen terug te vinden en kwalificeerde zich als tweede, en dat terwijl Jowsey zich in Zolder niet eens wist te kwalificeren. Hierna belandde alles in een stroomversnelling, met het resultaat dat hij nu in twee klassen zal uitkomen. Overigens reed de Renault Mégane niet in Monaco.

 Jaap Loews

Doordat het reglement van de World Series by Renault geen rekening had gehouden met een dergelijke unieke situaties, heeft het Van Lagen een aantal restricties opgelegd, zodat hij geen voordeel kan halen uit de extra tracktime. Zo mag hij de helft van de totale tijd van de vrije trainingen maar besteden om in beide klassen uit te komen. Of hij dan de keuze maakt voor de Renault Mégane of de Renault 3.5 is aan hemzelf.

“Ik sta voor een unieke situatie; racen in twee raceklassen bij twee verschillende teams”, reageerde Van Lagen. “En dan te bedenken dat ik negen weken geleden nog helemaal niets had! Na de race in Monaco wilde Comtec Racing me graag behouden, waarna we snel tot overeenstemming kwamen.” Overigens blijft de doelstelling van Van Lagen hetzelfde: samen met Equipe Verschuur de titel behalen in de Mégane Trophy. Met Comtec Racing zal hij, na reeds twee races te hebben gemist, proberen minstens in de top 5 te finishen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet