IndyCar

Indycar: Indianapolis 500 Live bij RTL7

indianapolis

Op zondag 26 mei wordt voor de 97ste keer de legendarische Indianapolis 500 gereden. RTL 7 zendt deze wereldberoemde autorace op het ovale circuit in Indianapolis live uit, met vooraf een uitgebreide beschouwing. De legendarische 500 mijlswedstrijd is het grootste racespektakel ter wereld, maar ook het grootste eendaagse sportevenement, met meer dan een half miljoen bezoekers. Grote namen wonnen de Indy 500 onder wie de Nederlander Arie Luyendijk, die twee keer zegevierde.

Tekst en foto: PR

Vorig jaar ging de overwinning naar Dario Franchitti. Het was voor de Schot al de derde keer dat hij de autosportklassieker op zijn naam schreef. De beslissing in de race viel pas in de laatste ronde, toen voormalig Formule 1-coureur Takuma Sato een alles-of-niets poging ondernam, die eindigde in de muur. Het was dubbel feest voor het team van Chip Ganassi, omdat Scott Dixon de tweede plaats voor zich opeiste. Uiteraard behoort Franchitti ook dit jaar tot de favorieten, maar de Indianapolis 500 is onvoorspelbaar waardoor de 33 rijders die van start gaan allemaal kans maken op de overwinning.

De uitzending begint om 17.00 uur met een voorbeschouwing, een uur later gevolgd door de start van de race. Het commentaar bij deze wedstrijd is van Allard Kalff en Rick Winkelman.

Uitzending RTL 7:
zondag 26 mei voorbeschouwing tussen 17.00 uur en 18.00 uur
zondag 26 mei 'Indianapolis 500 Live' tussen 18.00 uur en 21.30 uur


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet