DTM

DTM: Nieuwe dienstauto voor Mika Häkkinen

 Mika CLK DTM AMG Cabrio


DaimlerChrysler meldde vanmorgen dat DTM-coureur Mika Häkkinen zijn wagenpark heeft uitgebreid met een nieuwe aanwinst, een Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet. "Ideaal voor spontane ritten door mijn woonplaats Monte Carlo of in het bochtige achterland van de Franse zeealpen", wordt Häkkinen geciteerd. Persoonlijk lijkt het ons geen pretje om de nogal nerveuze bolide door het meestal drukke stadsverkeer in Monte Carlo te moeten manoeuvreren, maar dat terzijde. Met zijn aanschaf is Häkkinen in ieder geval in goed gezelschap: ook McLaren-Mercedes-coureurs Montoya en Räikkönen hebben een CLK DTM. De Colombiaan een cabrio, de Fin een coupé.


Tekst: René de Boer
Foto: PR

De CLK DTM AMG is afgeleid van Mercedes' DTM-bolide uit 2003, waarmee Christijan Albers dat jaar vier races won en Bernd Schneider uiteindelijk met de kampioenstitel aan de haal ging. Eerder verscheen er al een straatversie in coupéuitvoering in een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren, die binnen vrij korte tijd was uitverkocht. Sinds vorige maand levert AMG een cabrio-uitvoering voor het bescheiden bedrag van 277.820 Euro. Dat is de Duitse prijs inclusief BTW bij onze oosterburen. In Nederland komt daar natuurlijk nog een flinke klap BPM bij.

Daarvoor krijg je dan ook wel wat. De auto wordt aangedreven door een 428 kW ofte wel 582 pk sterke 5,5 cilinder V8-compressormotor. Qua vermogen ligt die machine een flink stuk boven de 475 pk uit de vierliter DTM-motor, maar die is dan ook voorzien van een air-restrictor voor de luchtinlaat. In de straatuitvoering kun je in vier seconden van 0-100 sprinten, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 300 km/u.

Standaard zijn ondermeer racekuipstoelen met bekleding van leer en Alcantara, een AMG-combi-instrument waarvan de schaal van de snelheidsmeter tot 360 km/u loopt, alsmede meerdelige lichtmetalen AMG-velgen. Daarop kunnen de als optie verkrijgbare speciale Dunlop-sportbanden in de maat 255/35 R 19 (voor) und 285/30 R 20 (achter) worden gemonteerd. Naar verluidt is de reeks van 100 exemplaren al bijna uitverkocht. Wie serieus interesse heeft in eenzelfde auto als Mika Häkkinen kan terecht bij de Mercedes-Benz-dealer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet