Formula Regional European

Chris van der Drift scoort dubbele overwinning in NEC Formule Renault 2.0 (lang)

 r1_start

Amper een week na de wedstrijden op de Nürburgring, was het deelnemersveld van het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap dit weekeinde neergestreken op Circuit Park Zandvoort. Tijdens de Pinksterraces stonden de zevende en achtste race van het seizoen op het programma.


Tekst: Sander Dorsman, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Gedurende de twee kwalificatiesessies op zaterdag is Chris van der Drift een klasse apart. De coureur uit Zevenhuizen is de enige die tijden in de 1:37 op de klokken weet te zetten.

 r1_vd_drift_zy

Nieuw Zeelandse Nederlander Chris van der Drift was niet te houden op Zandvoort.

Hiermee pakt hij dan ook voor beide wedstrijden de pole positie. Xavier Maassen moet de eerste wedstrijd vanaf een vijfde plaats starten, voor de tweede race noteert hij een tweede startpositie. Filipe Albuquerque mag beide wedstrijden vanaf een derde plek aanvangen.

Een opvallende verschijning tijdens de kwalificatie is Ron Marchal. Hij weet in het sterke deelnemersveld een prachtige tiende en elfde startpositie te scoren. “Dit is natuurlijk een super resultaat,” aldus een opgetogen Marchal. “Ik word dit weekend op technisch vlak bijgestaan door het team van MP Motorsport. En zie daar, een sublieme kwalificatie is een feit!”

 r1_gerlach

Het raceprogramma op Pinkstermaandag begint met de eerste Formule Renault 2.0 wedstrijd. Bij het doven van de startlichten komt Van der Drift goed weg en pakt de leiding. Achter hem heeft Maassen een prima start en weet meteen Mustonen en Albuquerque in te halen.

 r1_vdslik_edwards

In het middenveld heeft ook MP Motorsport coureur Helmert Jan van der Slik een wereldstart. Komende vanaf een dertiende positie stoomt hij meteen door naar een zevende plek. Achter hem dringt Jonny Cecotto flink aan. Een prachtig gevecht ontstaat. Ronde na ronde verdedigt Van der Slik zijn positie uitmuntend en houdt zo Cecotto achter zich.

 cecotto


Ook Formule Renault debutant Oscar Wilkens rijdt een goede race. “Ik reed goede rondetijden en maakte een mooie inhaalactie op Kreuter. Jammer dat ik Da Costa niet meer voorbij kon komen in de laatste fase van de wedstrijd, maar een veertiende positie is goed. Vooral gezien de sterke competitie in dit kampioenschap. Ja, ik ben erg tevreden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet