Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen wint voor Beelen en Rademaker (update)

MGP 5757

David Verzijlbergen heeft de eerste race van de Formido Swift Cup gewonnen tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. In de openingsronde wist hij met een fraaie actie de leiding te pakken en stond deze niet meer af. Stefan Beelen kreeg de tweede plaats in de schoot geworpen van teamgenoot Jeffrey Rademaker. Pim Speelman was de snelste coureur met een 2011-model Swift.


Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Circuit Park Zandvoort, Twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Co van der Gragt, Justin van Densen en Chris Schotanus


CY7H5646Op een fris Zandvoort is de beste start voor Jeffrey Rademaker, hij leidt voor Mossinkhof en Verzijlbergen. In de openingsronde weet Verzijlbergen met een sterke actie de leiding over te nemen in de S-bocht. Ook Jeffrey Rademaker en Stefan Beelen mengen zich in de strijd om kop en weten de tweede en derde plek te bemachtigen. Alain Mossinkoff kan het tempo niet helemaal volgen en rijdt op de vierde positie in de openingsfase, strijdend met Boris Kolff.

 

BX5C1530

De top drie strijd op fraaie wijze om de leiding in de openingsfase. Zij aan zij gaan ze door het Scheivlak, maar Verzijlbergen weet zijn leidende positie te behouden.

 

MGP 5829

Gerard de Nooij kende problemen in de kwalificatie bij het terugschakelen. Zijn achterwielen blokkeerden steeds, waardoor hij geen goede ronde kon rijden. In de race zijn deze problemen verholpen, waardoor hij de strijd kan aan gaan met de rest. Hij knokt zich gaandeweg de race naar voren en ligt na zeven ronden op positie zeven, wel onder druk van Maurits Sandberg.


BX5C1577

Alain Mossinkoff en Boris Kolff blijven de hele race het met elkaar aan de stok hebben. Kolff, slechts vijftien jaar, kent een prima race in deze moeilijke omstandigheden. Hij ligt even op de vierde positie, maar in de vijfde ronde ziet hij echter wel Mossinkoff weer deze positie overnemen.

De top drie rijdt halverwege de race binnen anderhalve seconde, maar de harde gevechten blijven op dat moment even uit. Dat kan zoals gemeld niet gezegd worden van de strijd om plaats vier. Mossinkoff maakt een foutje in de S-bocht en verliest daarmee zijn plek weer aan Kolff, maar in het Scheivlak draaien de rollen een ronde later wederom. Deze strijd heeft ook de aandacht van de wedstrijdleiding getrokken. Na de race zal een incident tussen beide coureurs besproken worden, zo meldt de tijdwaarneming.


MGP 5765


De coureurs rijdend met een 2011-model Swift strijden hun eigen strijd. Het is Pim Speelman die in deze klasse zijn gevechten uitvecht met Niels Kool. Halverwege de race heeft hij de leiding met enkele seconden voorsprong in handen.

 

MGP 5823


Aan kop komt David Verzijlbergen niet meer in de problemen. Hij weet Jeffrey Rademaker op korte afstand te houden. Wanneer Rademaker inziet dat hij de winst niet meer kan behalen, laat hij zich terugvallen om zodoende teamgenoot Beelen de tweede plek te gunnen. Alain Mossinkoff weet de strijd om plek vier te winnen van Boris Kolff.


IMG 5171
Foto: Raymond Zonneveld


Gerard de Nooij schiet er in de slotfase nog vanaf in de Tarzanbocht. Pim Speelman wint de race met het 2011-model Swift.

Update
De wedstrijdleiding heeft na de race besloten Boris Kolff een tijdstrijd van 30 seconden te geven voor ongepast rijgedrag. Hij zakt daarmee naar de achtste positie. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet