NK Formule Renault

NK Formule Renault: Junior Strous wint race in dikke mist

Junior Strous heeft de eerste race in de Formule Renault van 2005 op zijn naam geschreven. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, dat gehuld ging in een dikke mist, wist de kampioen van vorig jaar zijn concurrenten voor te blijven. Helmert Jan van der Slik wist een mooie tweede plaats te bemachtigen en Renger van der Zande pakte de derde trede van het podium. Ricardo van der Ende reed een spectaculaire race, maar meer dan een vijfde plaats zat er voor hem niet in.

Tekst: Laura Postma

Op een half natte baan kon Strous zijn pole position omzetten in een koppositie bij de start, die hij in de daaropvolgende twaalf ronden niet meer zou afstaan. Achter hem had Ricardo van der Ende een goede start, verschalkte daarbij meteen Renger van der Zande en ging op jacht naar Helmert Jan van der Slik, die gestart vanaf een tweede positie, aansluiting probeerde te vinden bij Strous. Van der Ende kwam met rasse schreden dichterbij en wilde erg graag de tweede plek veroveren, maar een dubbele gele vlag in de Tarzanbocht verhinderde dat. Daarna was het Van der Ende zelf die wat foutjes maakte en de aansluiting verloor. In de Kuhmobocht ging hij een paar ronden voor de finish op hoge snelheid van de baan, verloor enkele plaatsen en beschadigde zijn voorvleugel. Hij moest daarom genoegen nemen met een vijfde plaats.

Ron Marchal en John Svensson mochten het einde van de race niet meemaken, terwijl debutant Pieter Belmans een prima vierde plaats pakte. Bas Lammers startte van een vijfde positie, maar kon de aansluiting met de kop van het veld niet maken. Bij een poging Pieter Belmans te passeren maakte de laatste een onverwachte beweging met de auto. Daarbij beschadigde Lammers zijn voorvleugel, waardoor hij verder geen rol van betekenis meer kon spelen. Hij kwam uiteindelijk als achtste over de finish.

 junior

Race Formule Renault, AutoTelegraaf Paasraces,
maandag 28 maart 2005, Circuit Park Zandvoort

1. Junior Strous, 12 ronden in 20.22.180
2. Helmert-Jan van der Slik, op 6.077
3. Renger van der Zande, op 6.255
4. Pieter Belmans, op 10.192
5. Ricardo van der Ende, op 11.018
6. Jonatan Tonet, op 16.311
7. Recardo Bruins, op 17.478
8. Bas Lammers, op 22.674
9. Mervin Kool, op 33.628
10. Patrick Dirks, op 35.787
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet