Formula E

Formula E: Renault samen met Spark Racing Technologies technisch partner van FIA Formule E

Renault heeft samen met Spark Racing Technology(dat onder leiding staat van voormalig ASM/ART Grand Prix GP2/ F3 teambaas Frederic Vasseur) een contract getekend om als technisch partner van het nieuwe FIA Formule E kampioenschap te fungeren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formula E

Renault Formula E 1
De door Spark Technologies in samenwerking met Renault ontwikkelde Formule E bolide.

Renault samen met Spark Racing Technologies technisch partner van FIA Formule E
Renault Sport heeft samen met Spark Racing Technologies een contract getekend om als technisch partner van het nieuwe FIA Formule E kampioenschap te fungeren. Philippe Klein van de afdeling Product Planning van de Renault Group: "Wij zijn ervan overtuigd dat de autosport een efficiënte manier is om de efficiency van nieuwe technologieën te promoten. Met deze formuleauto willen wij aantonen dat onze techniek de beste is."

Formula E CEO Alejandro Agag: "Renault en Formula E hebben delen dezelfde doelstelling met betrekking tot innovatieve technologie en duurzame mobiliteit en wij zijn verheugd om hen in het kampioenschap als één van de medeoprichters te verwelkomen. Renault is niet alleen één van de leidende fabrikanten, maar beschikt over een succesvolle autosportgeschiedenis. Het is tevens een pionier op het gebied van elektrische voertuigen die nul CO2 uitstoot produceren. Om een fabrikant van dit kaliber aan boord te hebben betekent een bevestiging van de groeiende aantrekkingskracht van het FIA Formula E kampioenschap"

Voor het eerste Formula E seizoen zullen maar liefst 42 auto's door Spark Technology gebouwd gaan worden. Om op het optimale uit de elektrische aandrijving te halen zullen ingenieurs van Renault Sport F1 en Renault Sport Technologies nauw met Spark Racing Technology gaan samenwerken. Op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid beschikt men bij Spark Racing Technologies over waardevolle ervaringen.

Renault Formula E 2
De nieuwe Formule E lijkt een aardige kopie van de Dallara Indycar.....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet