Supercar Challenge

Supercar Challenge: Supercar Challenge aan vooravond bijzonder raceweekend op Slovakia Ring

130514 SlovakiaRingBoven

Komend weekend staat voor de deelnemers van de Supercar Challenge powered by Dunlop weer de jaarlijkse trip buiten de Benelux op het programma. Na veel race in Engeland, Duitsland en vorig jaar nog het Italiaanse Monza reist de klasse ditmaal af naar Slowakije om daar te rijden op de schitterende Slovakia Ring. Alle kampioenskandidaten zijn present, dus er worden ook in Slowakije weer veel spannende races verwacht. Daarnaast is het evenement op de Slovakia Ring ook de start van een nieuw tijdperk binnen de Supercar Challenge. Komend weekend gaat namelijk ook de nieuwe Superlights-divisie van start, een nieuwe raceklasse binnen de Supercar Challenge die bedoeld is voor lichtgewicht prototypes van merken zoals Praga, Radical, Norma, Ligier en Wolf.


130514 SlovakiaRingSuperGT

Tekst en foto's: PR

Enkele weken geleden ging na een lange winterperiode het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge powered by Dunlop van start. Op het circuit van Zolder werd al meteen duidelijk dat er ook dit seizoen in de verschillende divisies weer veel kandidaten zijn voor het kampioenschap. Zo liet in de Super GT-divisie nieuwkomer Henry Zumbrink meteen van zich spreken. Zumbrink, die in het verleden binnen de Supercar Challenge al eens met een BRL actief was, heeft dit jaar gekozen om met een Volvo V8 Silhouette aan de start te verschijnen. Met deze auto was Zumbrink meteen snel en hij pakte dan ook meteen een overwinning. De concurrentie zal er komend weekend daarom alles aan willen doen om te voorkomen dat Zumbrink nog meer overwinningen pakt. Zumbrink kan daarbij concurrentie verwachten van onder andere Jan Versluis met de VeKa Ferrari 458 GT2, Jim en Glynn Geddie met de McLaren MP4-12C GT3, Peter Hoevenaars en Barry Maessen beiden met een Viper en ook Roger Grouwels met zijn Corvette C5.R GT1 en Jan Storm met een BMW Z4 GT3. Ook Berry van Elk is terug in de Super GT-divisie met zijn Mosler MT900 GT3. Tot slot verschijnen Martin Lanting en Bob Herber komend weekend met een nieuwe bolide aan de start. Evenals Jan Versluis hebben zij vanaf heden de beschikking over een bloedsnelle Ferrari 458 GT2 in plaats van hun Ferrari 458 GT3.

130514 SlovakiaRingGT

In de GT-divisie zijn het momenteel de Belgen die de dienst uitmaken. Wim Lumbeeck gaat hier aan de leiding met zijn Dodge Viper GT1, gevolgd door zijn landgenoten Steve Vanbellingen en Ward Sluys in de JR Motorsport BMW Silhouette. Ook de derde plaats in de rangschikking is Belgisch getint, want Pierre Etienne Bordet komt met zijn Volvo uit voor het Belgische Delahaye Racing Team. Zij krijgen komend weekend concurrentie van Greg Wilkens en Aaron Scott uit Engeland, die met een Viper GT3 aan de start verschijnen. Bovendien is ook Jan van der Kooi weer present met zijn Lotus Exige, hij heeft na zijn pechweekend op Circuit Zolder nog wat recht te zetten.

130514 SlovakiaRingGTB

In de GTB-divisie kunnen Werner van Herck en Patrick Lamster komend weekend goede zaken doen. Door het ontbreken van kampioenschapleiders René Wijnen en Charlie Frijns kunnen zij veel punten scoren en zo samen uit gaan maken wie na dit weekend de nieuwe leider in de GTB-divisie gaat worden. Patrick Lamster heeft daarbij een nieuwe teamgenoot in de vorm van Jürgen van Hover, die ook deelneemt aan de nieuwe Superlights-divisie. Tot slot is ook Gerard de Jong terug van weggeweest. Hij verschijnt aan de start met zijn Porsche 996 RS.

130514 SlovakiaRingSupersport

Veel aandacht zal komend weekend ook weer uitgaan naar de Supersport-divisie van de Supercar Challenge. Ook op de Slovakia Ring is dit de grootste divisie van de klasse, met ditmaal vijftien deelnemers. Alle deelnemers in deze divisie zijn aan elkaar gewaagd, waardoor komend weekend zal blijken wie zich allemaal snel aan een nieuwe baan kan aanpassen. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen hebben momenteel de leiding in het kampioenschap in handen, maar zij worden op de huid gezeten door de gebroeders Monster en Luc de Cock. Daarnaast mag er komend weekend ook weer veel verwacht worden van het snelle duo Poland/Van der Zweerde en Bas Schouten, die ditmaal Mark van der Aa als teamgenoot heeft. Van der Aa is een oude bekende, want hij was in voorgaande seizoenen nog de teamgenoot van Koen Bogaerts.

130514 SlovakiaRingSport

In de Sport-divisie zagen we tijdens het eerste raceweekend op Circuit Zolder een mooie strijd tussen meerdere deelnemers. Zo bleek Michael Verhagen met zijn Honda S2000 vanaf het begin snel en zat ook Eric van den Munckhof er meteen goed bij. De meest verrassende rijder was echter Aart Bosman, die door technsiche problemen met zijn eigen auto in de races een beroep moest doen op zijn oude Lotus Exige. Dat dit nog steeds een goede auto is bleek wel in de race, want Bosman pakte meteen twee overwinningen. De concurrentie weet dus wie ze komend weekend in de gaten moeten houden!

130514 SlovakiaRingSuperlights

Tot slot is de Slovakia Ring komend weekend ook het decor van het debuut van een nieuwe raceklasse, namelijk de Superlights-divisie. De Superlights-divisie van de Supercar Challenge is bedoeld voor de Praga R1, Radicals, CN type wagens en eventuele andere sportscars die qua "looks" en snelheid hierin passen. Denk hierbij aan de Wolf GB08 en de Norma M20F CN. De verwachting is dat er tijdens het eerste evenement op de Slovakia Ring 7 á 8 Praga R1's gereed zijn en dat ook verschillende Radicals naar de Slovakia Ring komen waaronder die van Henk Thuis, Richard Fearns, Priscilla Speelman en vader en zoon Abbott, de directeur van Radical UK. Bovendien hebben veel Radical-rijders al laten weten vanaf het Superstars-evenement op Circuit Zolder, in het weekend van 23 juni, aan de Superlights-divisie deel te gaan nemen. Daarnaast hebben veel teams uit de Special Open Trophy inmiddels aangegeven aan de Superlights te willen gaan deelnemen. Door het wegvallen van de SOT zijn de rijders en teams uit deze klasse momenteel op zoek naar een alternatief.

De Supercar Challenge powered by Dunlop is komend weekend op de Slovakia Ring de hoofdact tijdens het Racing Festival aldaar. Naast de Supercar Challenge komt ook de Duitse DMV-TCC raceklasse naar Slowakije. Het DMV-TCC is een beetje een Duitse variant van de Supercar Challenge met ook vele tot de verbeelding sprekende bolides. Bovendien zijn de weersverwachtingen momenteel ook nog zeer gunstig, dus alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een schitterend raceweekend. Op naar Slowakije!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet