Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie herstelt zijn gezag (lang)


 florie_tevreden
Snelle tijden
Florie was tevreden met zijn pole position. “Na de problemen in Assen heb ik nu een nieuwe bak, een nieuwe pook en is mijn motor weer terug. Gisteren ging echter de computer stuk zodat die ook nog snel vernieuwd moest worden. De baan is nu veel sneller dan met Pasen dus dat vraagt een heel andere afstelling. Mijn tweede ronde was meteen goed, daarna maakte ik een paar foutjes. Ik denk dat de druk in de banden te snel oploopt.” Een beetje mistroostig stond Perret erbij. “Ik ben tevreden met mijn plaats maar het gat naar Michel is te groot. Ik weet nog niet hoe ik daar bij moet komen.” Beter te spreken was de eerste First Division-rijder Catsburg.

 catsburg_tevreden

“De balans in de auto is goed. Mijn tijd is een nieuw persoonlijk record. Na twee rondjes zag ik dat een snellere tijd geen hogere positie zou opleveren en heb ik mijn banden gespaard.” Ook De Ruit was met een nieuw persoonlijk record goed te spreken. “De auto is goed. Het verschil van 0,7 seconden tussen de nummer twee en negen zegt in de race niets, dan is het zo maar één groep waar je niet uit wegkomt.” Een glimlach van oor tot oor natuurlijk bij Van der Lof.

 shirley

“Ik ben hier heel blij mee. Ik had met twee auto’s voor me een mooi mikpunt. Toen ik die 47,7 zag geloofde ik mijn ogen al niet, maar daarna ging het nog sneller. Na Assen heb ik mijn manier van remmen aangepast. Ik remde te lang, ik doe dat nu feller en korter. Vrijdag ging het al beter maar dit is helemaal super.”

Minder
Een matige kwalificatie was er voor Henk Vuik, Auke Genemans en Liroy Stuart. Vuik: “Ik zat samen met Liroy achter Michel om meteen een snelle tijd te zetten. Toen kwam Auke ertussen. Ik heb me nog laten terugzakken om weer een aanloop te nemen maar toen was het beste van de banden er al af.” Genemans: “Ik heb een rommelige training gereden, het was meer racen dan kwalificeren en dan verknal je je banden.” Stuart: “Ik reed naar een groepje toe maar op het moment dat ik erlangs wilde, gooiden ze de deur dicht. Ik zal een inhaalrace moeten rijden. De vorige races moest ik vooral verdedigend rijden, nu zal ik moeten aanvallen.”

 knap

Met een tiende plaats sloot Knap de toptien af en was daarmee niet tevreden. “Ik ben wel teleurgesteld. Ik weet alleen niet waar het verschil zit, ik denk dat ik de ervaring nog mis om de auto perfect af te stellen. Van Dongen was met zijn derde plaats in de First Division niet geheel ontevreden. “De stabilisatorstang was losgeraakt. Plaats drie is niet super, maar de race moet nog komen.” Met dat laatste scoorde Van Dongen zeker een punt.

Uitslag kwalificatie Van Uitert Formule Ford
Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 3 juni 2006

1. Michel Florie 1:45.426
2. Benoit Perret 1:46.280
3. Rogier Jongejans 1:46.342
4. Nick Catsburg 1:46.502 (1ste First Division)
5. Romano de Ruit 1:46.648 (2de First Division)
6. Henk Vuik jr. 1:46.677
7. Shirley van der Lof 1 :46.913
8. Liroy Stuart 1:46.940
9. Auke Genemans 1 :46.960
10. Simon Knap 1:47.644
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet