Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

Close racing in Shell Helix SEAT Cupra Cup (lang)

 r1_start
Zowel de 2-uursrace als de twaalfronden sprintrace van de Shell Helix SEAT Cupra Cup was van de eerste tot de laatste minuut spannend. Na twee uur bumper aan bumper racen bedroeg het verschil tussen de eerste drie niet meer dan een halve seconde. In de sprintrace was de afstand tussen de nummers één en twee 0,2 seconden! De namen in de topdrie waren weliswaar gelijk, maar de volgorde anders. De winst in de 2-uursrace ging naar de equipe Ronald Morien/Ferry Duivenvoorde voor Sandra van der Sloot/Sheila Verschuur en Pim Hoekzema/René Oudshoorn. In de sprintrace toonde Sheila Verschuur zich de snelste, voor Pim Hoekzema en Ronald Morien.

Tekst: Remco Scheelings, fotografie: Tim Böhme en Boudewijn Pieters

Positieve geluiden op meerdere fronten uit het Shell Helix SEAT Cupra-kamp. Opnieuw kende zowel de 2-uursrace als de sprintrace een uiterst spannend verloop met van het begin tot het einde minimale verschillen in de top waarbij de strijd pas op de meet werd beslist. Met de equipe Addie v.d. Ven/Michel Schaap was het veld ook weer een extra auto rijker.

 r2_gerlach_n10
Met Equipe nummer 10 van Addie van de Ven en Michel Schaap wordt het veld weer uitgebreid.

Helaas moest Terry Mader verstek laten gaan waardoor het aantal deelnemers tijdens Pinksteren toch nog op dertien bleef steken. Maar het mooiste nieuws kwam wellicht van Cup-coördinator Pim Kisjes.

 r1_kisjes
Cup-coördinator Pim Kisjes heeft goed nieuws ..

Door alle betrokken partijen is namelijk de intentie uitgesproken om volgend jaar door te gaan met de SEAT Cupra Cup. Dit betekent voor de rijders die nog een auto hebben of potentiële toekomstige deelnemers de zekerheid dat hun investering zijn waarde behoudt. Zekerheid voor de lange termijn is altijd goed voor de groei van een klasse. Kosten kunnen immers over meerdere jaren worden uitgesmeerd en zeker bij de Cupra-Cup waar een auto kan worden gedeeld met meerdere rijders maakt dit het financiële plaatje nog interessanter. Geïnteresseerden kunnen zich tot de Cup-coördinator wenden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet