IndyCar

Indycar: Succesvolle Rookietest Kurt Busch op Indianapolis

2013 Indy K. Busch 2

NASCAR Sprint Cup coureur Kurt Busch heeft de eerste kennismaking met een Indycar op de Indianapolis Motor Speedway met glans doorstaan. De NASCAR-coureur wil in 2014 zowel de Indy 500 als de NASCAR Coca Cola 600 voor zijn rekening nemen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Succesvolle Indycartest Kurt Busch op Indianapolis
Kurt Busch heeft zijn eerste kennismaking met een Indycar op de Indianapolis Motor Speedway met glans doorstaan. De NASCAR-coureur legde met de Andretti Autosport Dallara Chevrolet van Ryan Hunter Reay ruim 83 ronden af en liet daarbij een ronde van 218.222 mph. noteren. Daarmee doorstond Busch zijn Indycar-rookie test met glans. Omdat de voorbereidingstijd voor de Indy 500 te kort is, zal Busch dit jaar nog niet aan de Indy 500 deelnemen. "Bovendien is het rijden in het verkeer veel moeilijker dan het lijkt" verklaarde Busch. De mogelijkheid bestaat dat Busch al op 7 juli a.s. op Pocono Raceway voor de eerste maal aan een Indycar-wedstrijd zal deelnemen. Bovendien valt deze wedstrijd samen met de Daytona 400. Ook de Indycar-seizoensfinale bestaat deze mogelijkheid. Busch kan dan zondag aan de NASCAR-wedstrijd op Talladega deelnemen.

2013 Indy K Busch

Teambaas Michael Andretti: "Wij moeten nu even een stapje terugdoen en bespreken wat de volgende stap van ons plan zal zijn. Ik denk dat het mogelijk is want ik denk dat hij ervan genoten heeft. Theoretisch is het voor ons mogelijk om een vijfde auto in te zetten. Kurt moet er zelf volledig achter staan, maar als hij het doet, moet hij anderzijds ook niets in de Sprint Cup verprutsen. En dit zal waarschijnlijk zijn grootste uitdaging zijn."

Sponsoring zal waarschijnlijk geen groot probleem zijn. Zowel Indycar als de Indianapolis Motor Speedway zijn beiden bereid om hierin assistentie te verlenen. Begrijpelijk want in het verleden hebben vele Indycar-coureurs geprobeerd om in de NASCAR Sprint Cup-series voet te vatten (Sam Hornish Jr. Dario Franchitti, Juan Pablo Montoya, A.J. Allmendinger etc) maar echte oval successen bleven uit. Mocht de overstap van Busch slagen dan is dit zowel voor Indycar- als de NASCAR Sprint Cup een erg goede ontwikkeling.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet