Diversen

Div: Rijkelijk gevuld programma Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

Persbericht - Pinksterraces 2013-pre-Essay 1

Op zaterdag 18 en maandag 20 mei vinden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces plaats. Op beide dagen komen bijna alle raceklassen uit het Dutch Power Pack in actie. Daarnaast krijgt het publiek een racemenu voorgeschoteld met maar liefst vier gastklassen. De boeiende line-up maakt een bezoek aan Zandvoort aan Zee meer dan de moeite waard.

Tekst en foto's: PR

Actie in de Dutch Renault Clio Cup
Felle gevechten worden verwacht in de Dutch Renault Clio Cup. Met twee wedstrijden van de spannende merkencup achter de rug, reist Sebastiaan Bleekemolen als kampioenschapsleider af naar Circuit Park Zandvoort. Op enkele punten achterstand volgt Marcel Dekker. Ronald Morien bezet de derde positie in het klassement met slechts een punt voorsprong op Paul Harkema. Laatstgenoemde is daarmee ook direct de best geklasseerde coureur uit de Olympia Cup. Melvin de Groot, Robert van den Berg en Michael Bleekemolen hebben ook aangetoond in de voorhoede mee te kunnen vechten en zij zullen tijdens de Pinksterraces alles uit de kast halen om de aansluiting met de top te behouden.

Persbericht - Pinksterraces 2013-pre-Essay 3

Wie verslaat David Verzijlbergen?
Ook dit jaar is de Formido Swift Cup weer populair onder de racefans. De gelijkwaardige Suzuki Swift Sport-bolides leverden tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces een mooi autosportspektakel, waar indrukwekkende slipstreamgevechten werden afgewisseld met een scala aan inhaalacties. David Verzijlbergen won tweemaal en gaf daarmee een duidelijk signaal af aan de concurrentie. De tegenstand is met coureurs als Alain Mossinkhof, Stefan Beelen en Gerard de Nooij niet mals en daarmee lijkt een herhaling van Pasen een hele opgave voor Verzijlbergen.

Persbericht - Pinksterraces 2013-pre-Essay 2

Multi-merkenstrijd in Burando Production Open
Ook de meest diverse raceklasse van het Dutch Power Pack, het Burando Production Open, komt met twee wedstrijden in actie op Circuit Park Zandvoort. Er wordt gestreden in verschillende divisies, waardoor er met auto's als de BMW 130i, Volvo 850, Alfa Romeo 147 GTA, BMW 123d en SEAT Léon Supercopa een mooi en gevarieerd startveld zijn opwachting maakt. Beide manches kennen een wedstrijdlengte van 30 minuten.

Persbericht - Pinksterraces 2013-pre-Essay 4

Pinksterdebuut met snelle Porsches
Bij de Pinksterraces maakt het publiek kennis met een nieuwe raceklasse: de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De stoere merkencup komt, na de openingsraces op het circuit van Spa-Franchorchamps, voor het eerst in actie op Nederlandse bodem. De wedstrijdserie, met krachtige Porsches modellen als de 997 GT3 Cup en 996 GT3 Cup, staat met twee sprintraces en een semi-endurance race op het programma van de Pinksterraces.

Persbericht - Pinksterraces 2013-pre-Essay 5

Première op Circuit Park Zandvoort
Daarnaast zijn de racefans getuige van een andere première: de allereerste wedstrijden van de gloednieuwe Formula Renault 1.6 NEC Junior. De debuterende Noord-Europese formulewagenserie is geïntroduceerd als goedkope en betrouwbare opstapklasse voor beginnende formulewagen-coureurs. De veelal jonge getalenteerde racers kunnen niet wachten om op Circuit Park Zandvoort hun eerste slag te slaan.

Vol startveld bij Ribank Mazda MaX5 Cup
Een andere aandachtstrekker is de Ribank Mazda MaX5 Cup. De serie die normaal gesproken in actie komt tijdens de DNRT raceweekenden, verschijnt aan de start met meer dan 25 gelijkwaardig geprepareerde Mazda MX5 bolides. Close racing is in dit kampioenschap eerder regel dan uitzondering. Speciaal voor de Pinksterraces zet Mazda Motor Nederland een gastenauto in voor HDI-Gerling Dutch GT-coureur Pieter-Christiaan van Oranje.

Superkarts zorgen voor sensatie op zaterdag
Speciale aandacht is er tijdens de Pinksterraces voor de European Superkart Series. Ruim 25 Superkarts maken op zaterdag 18 mei hun opwachting op Circuit Park Zandvoort. Een sensationele ervaring, met een startveld vol durfallen die met hun 100 pk krachtige lichtgewicht Superkarts de strijd met elkaar aangaan. Rondetijden die in buurt komen van de Formule Renault 2.0, maar toch 'vier dik' naast elkaar de Tarzanbocht in. Het gebeurt bij de European Superkart Series!

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen voor de Pinksterraces zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune op zowel zaterdag als maandag, in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang krijgen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Een video-impressie van het evenement is teven te zien op:

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet