Porsche Cups

Persbericht: Porsche Cups: Seizoensstart voor Pieter en Bas Schothorst op Hockenheim

PCC113 SH0763

McGregor/DHL-coureurs Pieter en Bas Schothorst beleefden op het circuit van Hockenheim hun debuut in de Duitse Porsche Carrera Cup. Voor in totaal 87.000 bezoekers tijdens het weekeinde kwamen de beide coureurs in actie met de Porsche 911 GT3 Cup-auto's, ingezet door het Team Bleekemolen. In het veld met het recordaantal van 35 auto's was de 14e plaats voor Pieter Schothorst in de tweede race het beste resultaat voor het Nederlandse duo. In de eerste race was de 21-jarige rijder door een concurrent aangereden en haalde daardoor de eindstreep niet. Bas Schothorst reed na een lastige kwalificatie beide malen een sterke inhaalrace, waarbij de 17e plaats in de tweede wedstrijd zijn beste klassering was. "Al met al een weekeinde waarin we veel waardevolle ervaring hebben opgedaan en erg hebben genoten", aldus de beide McGregor/DHL-coureurs.

Tekst en foto's: PR

Het raceweekeinde op de Hockenheimring Baden-Württemberg werd gekenmerkt door sterk wisselende weersomstandigheden. Zo vond de vrije training op vrijdag plaats op een droog circuit, was het tijdens de kwalificatie op zaterdag rond het middaguur nat en was het tijdens de beide wedstrijden op zaterdagmiddag en op zondagochtend weer droog. Bas Schothorst kon in de tijdtraining slechts twee ronden rijden, omdat een waterslang in de motor van zijn auto losraakte. "Zo heb ik natuurlijk veel te weinig gereden, die tijd kwam ik tekort", verklaarde hij. Als resultaat restte hem slechts de 27e plaats in de startopstelling van de eerste race en de 25e positie op de grid voor de tweede wedstrijd. Pieter Schothorst vertrok als twaalfde en 15e voor de beide races.

Race 1:
Voor Pieter Schothorst was de eerste race al snel ten einde, en dat buiten zijn eigen schuld. "Ik was al blij dat ik de eerste ronde zonder problemen was doorgekomen. Met 35 auto's tegelijk de eerste bocht in was wel een bijzondere ervaring. In de tweede ronde voelde ik opeens een harde klap en dat was het." De aanrijding ontstond doordat de Amerikaan Sean Johnston de controle over zijn Porsche verloor, de auto van Florian Scholze ramde, die op zijn beurt weer tegen Schothorst aan botste. Voor allen was de wedstrijd daarmee ten einde. "Jammer, maar dat kan gebeuren", aldus Schothorst. Bas Schothorst reed een prima inhaalrace, waarna hij als 18e over de eindstreep kwam. Omdat hij echter tijdens een gele-vlag-situatie zijn persoonlijke snelste sectortijd had verbeterd, kreeg hij, evenals drie andere rijders, na afloop van de race een tijdstraf van 30 seconden opgelegd. Daardoor viel hij in de uitslag terug tot de 27e plaats. "Het ging uiteindelijk maar om een verbetering van zes honderdste van een seconde, maar daarin is de wedstrijdleiding streng. Natuurlijk is het jammer dat ik geen punten heb gescoord, maar zo is het nu eenmaal."

Race 2:
In de tweede race eindigde Pieter Schothorst als 14e. "In het begin zat ik vast achter Thuner, daardoor verloren we de aansluiting naar het groepje ervoor. Op zich liep het goed, ik heb veel geleerd. De race was een beetje te kort, anders had ik misschien nog wel een paar plaatsen goed kunnen maken, maar als geheel ben ik tevreden." Bas Schothorst maakte opnieuw veel plaatsen goed en werd als 17e geklasseerd. "Natuurlijk had ik het hele weekeinde te maken met de gevolgen van de kwalificatie, maar de ervaring was goed en ik heb genoten van het weekeinde."

PCC113 SH0768

De volgende race in de Porsche Carrera Cup wordt verreden op 19 mei in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife.