Diversen

Div: Nicola Larini en Jan Lammers smaakmakers in Volkswagen Scirocco R-Cup

VW Legends Podium

Dat oudgedienden Nicola Larini en Jan Lammers het racen bepaald nog niet verleerd zijn, bewezen ze wel tijdens de eerste seizoensrace van de Volkswagen Scirocco R-Cup op het circuit van Hockenheim. Larini, die precies 20 jaar geleden de DTM-titel won met Alfa Romeo, leverde gedurende de elf ronden tellende race een spannend diel met de Deen Kasper H. Jensen om de leiding in het 22 auto's sterke veld. De Deen probeerde alles, maar Larini verdedigde met verve zijn positie en reed uiteindelijk de overwinning naar huis. Ook Jan Lammers was door Volkswagen uitgenodigd om als gastrijder aan de race deel te nemen. De Zandvoorter eindigde als negende.


Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

 

VW Jan Lammers Vingertje

"Ik vond het wel weer leuk om door Volkswagen uitgenodigd te worden", zei Lammers, die twee jaar geleden op de Norisring al een keer als gastrijder met een Scirocco aan de start verscheen. Dit jaar is het concept van de gastrijders bij Volkswagen enigszins gewijzigd: oud-DTM-coureurs nemen het op tegen coureurs uit andere autosportcategorieën.

 

VW Martin Donnelly Red Bull

Zo vertegenwoordigden dit weekeinde oud-kampioenen Larini en Eric van de Poele de DTM-fractie, terwijl Jan Lammers en Martin Donnely de 'allstars' representeerden.

 

Lammers Scirocco

De kwalificatie vond plaats in de regen, Lammers mocht als achtste starten. De race werd op een droge baan verreden. Hierbij kwam Lammers matig weg: "Dat kost je dan gelijk drie of vier ronden, waarin je probeert om het verloren terrein weer goed te maken", vertelde hij na afloop. "In feite heb ik de hele race tegen die slechte start aan gereden. De wedstrijd was met elf ronden ook wel een beetje kort: ik had zelfs nog twee 'push-to-pass'-mogelijkheden over die ik had opgespaard tot het einde, maar toen was de race al afgelopen... Ik heb wel weer veel plezier gehad. Het was een prima weekeinde. Volkswagen had het allemaal perfect georganiseerd, alles was goed geregeld en de sfeer was uitstekend!"

 

VW Larini Jensen na afloop

Uitslag:
1. Nicola Larini (Ita), Volkswagen Scirocco R, 11 r. in 22:02,189 (gem. 136,993 km/u)
2. Kasper H. Kensen (Den), Volkswagen Scirocco R, op 0,900
3. Michele Gatting (Den), Volkswagen Scirocco R, op 3,402
9. Jan Lammers (Ned), Volkswagen Scirocco R, op 11,721

 

VW Larini

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet