Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Frankenhout en Van Splunteren domineren race 2 op Spa

Christiaan Frankenhout en Paul van Splunteren hebben op Spa-Francorchamps de tweede race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gewonnen. Het Porsche Groep Zuid duo vertrok vanaf pole position en leidde de race vervolgens van start tot finish.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf Spa-Francorchamps)

De race van 50 minuten ging rollend van start en bij de eerst bocht leek Hunter Abbott de leiding te gaan pakken. Er was echter contact tussen de Porsches van de Brit en die van Roger Hodenius en Bert Longin. Longin viel ver terug, terwijl Hodenius en Abbott met schade aan hun auto's verder konden rijden.

Frankenhout bleef uit de problemen en lag na de eerste ronde al bijna vier seconden voor op Dylan Derdaele. Achter Frankenhout en Derdaele vochten Putman, Diez, Abbott en Hodenius met elkaar om de derde plek. Ondanks de schade rechtsachter en het tijdverlies in de eerste ronde wist Abbott in de derde ronde toch de derde plaats weer voor zich op te eisen en weg te rijden van zijn achtervolgers.

Na 20 minuten ging de 'pit window' open en Abbott en Hodenius kwamen direct naar binnen om het stuur over te geven aan Jeffrey van Hooydonk en Melroy Heemskerk. Een ronde later kwam ook de op de tweede plaats liggende Derdaele naar binnen voor zijn verplichte stop. Koploper Frankenhout bleef nog een ronde langer op de baan en kwam vervolgens in de elfde ronde naar binnen om te wisselen met Paul van Splunteren.

De extra ronden en een snelle pit stop leverden Van Splunteren een voorsprong van niet minder dan 21 seconden op nadat alle teams hun verplichte stop hadden gemaakt. Van Hooydonk kwam voor Jochen Habets terug op het circuit met Heemskerk als vierde algemeen op ruim een halve seconde van Van Splunteren.

De voorsprong van de Eindhovenaar kwam niet meer in gevaar en na 20 ronden kwam Van Splunteren dan ook als overwinnaar over de streep. Van Hooydonk wist slechts een paar seconden goed te maken en finishte met bijna 18 seconden achterstand als tweede, gevolgd door Jochen Habets op ruim een halve minuut van Van Splunteren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet