Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Jochen Habets wint eerste Porsche GT3 Cup Challenge Benelux race op Spa

Jochen Habets heeft op Spa-Francorchamps de eerste race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gewonnen. De in Lanaken woonachtige coureur profiteerde optimaal van pech van Paul van Splunteren halverwege de race.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf Spa-Francorchamps)

Pole sitter Paul van Splunteren kwam goed van zijn plek en behield de leiding bij de start van de eerste race van het seizoen. Een superstart van Jochen Habets bezorgde de Belgium Racing coureur nog voor het ingaan van La Source de tweede plaats, gevolgd door Hunter Abbott en Roger Hodenius.

Na 1 ronde lag Van Splunteren al ruim twee seconden voor op Habets en een ronde later was het verschil al opgelopen tot drie seconden. Hodenius kreeg Carlos Rivas achter zich aan en in de vierde ronde ging de Speedlover coureur voorbij aan Hodenius.

Van Splunteren leek nog verder uit te lopen, maar aan het einde van de vijfde ronde kreeg hij problemen met de aandrijving van zijn Porsche. Habets, Abbott, Rivas en Hodenius gingen Van Splunteren bij het uitkomen van de laatste bocht voorbij en Van Splunteren kon niets anders doen dan de auto met het startnummer 7 in de pits parkeren.

Even leek Hunter Abbott nog het leven van Jochen Habets moeilijk te gaan maken. De Britse coureur verkleinde zijn achterstand tot een kleine seconde aan het einde van de zesde ronde, maar daarna wist Habets elke ronde zijn voorsprong weer verder uit te bouwen.

Na 10 ronden kwam Habets als eerste over de streep, op 4.350s gevolgd door Hunter Abbott. Rivas kwam op ruim zeven seconden van winnaar Habets als derde over de finish.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet