Clio Cup

Clio Cup: Sanders trekt zich niets aan van chaos

In een race waar de safetycar de helft van de raceronden het veld aanvoerde, was het Bertus Sanders nu wel gegund om de overwinning te halen. Waar hij tijdens race 1 nog als leider met technische problemen te kampen kreeg, wist hij de leiding nu wel vast te houden tot de finish. Mike Verschuur en Pim van Riet behaalden hun tweede podium van het weekend.

Tekst: Daan Jeuken

In de openingsfase was er weer een typische chaos des Clio’s. Terwijl in de topposities iedereen hun positie behield, kwam Martin de Kleijn op de elfde plaats flink in aanraking met Paul Vahstal, die vanuit zijn BMW rechtstreeks in een Clio was gekropen. Nick Bleekemolen ging er in het Scheivlak zo hard vanaf dat hij helemaal bovenin de grindbak strandde en nadat Wilko Becker en Bob Pront na een botsing ook midden op de baan strandden was de eerste safetycarfase een feit.

In drie rondjes achter de safetycar te hebben gereden was er de herstart, waarbij Bertus Sanders gemakkelijk zijn leidende positie wist te behouden. Daaracht jaagde Mike Verschuur op de tweede plaats van teamgenoot Tim Buijs, maar kwam er niet aan voorbij. De hervatting van de race was echter van korte duur, nadat Frank Wilschut, leider bij de junioren, een gigantisch oliespoor op de baan legde en spinde. Nog geen ronde nadat de safetycar de pits in was gedraaid mocht hij het veld wederom opvangen.

Bij de tweede herstart was er hetzelfde beeld als bij de eerste: Sanders trekt weg en Verschuur jaagt zijn teamgenoot Tim Buijs op. Buijs wist de aanval echter te parreren, maar twee ronden later bezeek hij onder de druk en moest kortstondig in het grind bijten. Hiermee viel hij terug naar de vijfde plek, achter Pim van Riet en Marco Bikkers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet