Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande maakt zijn 'Amerikaanse droom' waar

Renger van der Zande blijft bezig. Nadat hij vorige week al een niet onverdienstelijk debuut maakte met de Mercedes-Benz SLS AMG in de International GT Open op het circuit van Paul Ricard, belde hij nu vanuit Spa-Francorchamps, waar hij op bezoek is voor het FIA WEC, met de mededeling dat hij volgende week op het beroemde circuit van Laguna Seca aan de start staat tijdens de derde seizoensrace van de American Le Mans Series. Hij deelt daarin een FLM-prototype in de LMPC-klasse met de Duitser Mirko Schultis. "Het wordt mijn eerste race in Amerika, het lijkt me heel erg gaaf", aldus Van der Zande, die aanstaande dinsdag richting de Verenigde Staten vertrekt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)

Hoewel hij dus nog nooit in de VS racete, zegt Van der Zande wel over voldoende baankennis van Laguna Seca te beschikken. In ieder geval theoretisch: "Een paar jaar geleden, toen ik nog veel racespellen op de computer speelde, vaak ook samen met Yelmer Buurman, kozen we altijd voor een Renault Clio op Laguna Seca", zegt de Nijmegenaar. "Maar dat ik er nu echt ga racen, is natuurlijk super. Het is een baan die absoluut op mijn lijstje staat."

Met Schultis reed Van der Zande vorig jaar een paar keer samen in de Lotus LMP2 van het Kolles-team. Van der Zande: "Daar was het contact heel plezierig. De eerste ALMS-races reed hij samen met Pierre Kaffer, en nu vroeg hij of ik met hem wilde racen. Daarop zei ik natuurlijk meteen 'ja'. Het is in ieder geval een mooie ervaring en het zou voor mij wel eens een ingang kunnen zijn naar de Amerikaanse racerij. Wie weet, wat er nog uit komt."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet