Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Mooie wedstrijden op een zonovergoten Veldhoven, ronde twee Nederlands Kampioenschap Viertakt Sprint

DSC 9087

Een goed gevulde paddock. Kleurige tenten. Mensen in een goed humeur, fanatieke coureurs en mooie wedstrijden. Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd in het weekend van 21 april. Al vroeg werden de eerste tenten neergezet.

DSC 9148

Cadetklasse. Dagoverwinning voor Senna van Walstein
Iedereen is het er over eens; dit ís en blijft de mooiste klasse om naar te kijken. Toegegeven, sommige VT of wankelwedstrijden zullen wel meer racesensatie brengen, maar wat deze jongens en meisjes laten zien is een geweldig spektakel. Er zijn 25 cadets aan de start. De kopgroep maakt er met Senna van Walstijn, Tijmen v.d. Helm en Luciano Kensenhuis er een spannende strijd van. Erachter zijn het diverse groepjes die met elkaar in gevecht zijn. Uiteindelijk kan Senna van Walstijn met twee mancheoverwinningen zich de terechte overwinnar van de dag noemen. Tweede is het Luciano Kensenhuis en de derde plek is voor Tijmen v.d. Helm.

DSC 9491

RK1 klasse; close racen, dagwinst voor Brian van Ooijen
Een mooi veld RK1 junioren dat hier aan de start verschijnt. De top zit lekker dicht bij elkaar en de races zijn spannend om te volgen. Het is Brian Ooijen die aan het einde van de dag met een eerste en tweede plaats in de manches voldoende punten heeft gehaald om zichzelf de dagwinnaar te mogen noemen. Tweede is het de sterk rijdende Lucas Vermaas. De derde plek is voor Rik Beukers die een 8e plaats in de eerste manche liet volgen door een mancheoverwinning in de tweede manche.

DSC 9564

RK1 BB, iets minder inschrijvingen, toch een leuke wedstrijd
Alex Plender was vandaag de man in vorm. Niet alleen in de tijdtraining was hij de snelste, ook in de beide manches wist hij een klinkende overwinning te halen op Coen Esveld. Deze klasse verdiend het om een aantal extra rijders te krijgen. Belangstelling is er genoeg voor. Deze belangstelling moet nog wel even omgezet worden in een aantal nieuwe rijders.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet