Porsche Carrera Cup Benelux

Persbericht:Melroy Heemskerk en Roger Hodenius samen in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Amsterdam, 29 april 2013 - Melroy Heemskerk en Roger Hodenius maken dit jaar hun opwachting in de nieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Met de erkend snelle Heemskerk aan zijn zijde boekte Gentleman driver Hodenius het afgelopen jaar al diverse successen en samen maakt het duo nu de overstap naar de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup van de Benelux. “Ik was meteen onder de indruk van de auto en hoop in het eerste jaar al mooie resultaten neer te kunnen zetten en Melroy een beetje bij te kunnen benen”, aldus een enthousiaste Roger Hodenius.

RHO_PorscheGT3Cup

Melroy Heemskerk geldt als één van de snelste en meest veelbelovende rijders van Nederland, die zowel nationaal als internationaal al de nodige overwinningen op zijn naam heeft staan. Het afgelopen seizoen trad de 24-jarige Hoofddorper ook op als rijderscoach van Roger Hodenius. Samen met Heemskerk groeide Hodenius uit tot een zeer snelle Gentleman driver in de Radical sportscars. Het duo heeft nu besloten ook de volgende stap in hun carrières samen te maken. Heemskerk en Hodenius hebben daarbij gekozen voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en komen in deze snelste merkencup van de Benelux aan de start in een auto van het gerenommeerde Belgische team NGT van Marc Maton.

Voor Hodenius is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een belangrijke volgende stap. Hij kijkt nu al uit naar zijn eerste race met de maar liefst 450 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup. “Ik had nog nooit in een Porsche gereden en was bij de eerste kennismaking op het Belgische Circuit van Zolder meteen onder de indruk van de auto. Het ging ook direct goed en dus was de beslissing snel genomen. Naast veel plezier hebben, wil ik mooie resultaten neerzetten.”

RHO_PorscheGT3Cup

Heemskerk verheugt zich op zijn eerste volledige seizoen in een GT. “De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een mooie klasse die door de gekozen wedstrijdkalender gegarandeerd publiciteit oplevert. Er doen diverse goede rijders mee en dat maakt de competitie ook nog eens erg sterk. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit. Met dit type Porsche wordt over de hele wereld geracet en als je hier goed presteert, opent dat ook mogelijkheden voor de toekomst”, aldus een enthousiaste Heemskerk.
Namens de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux toonde Robert van Barneveld zich zeer verheugd over de komst van het snelle duo. “Wat ik vooral heel leuk vind, is dat Roger en Melroy samen deze nieuwe stap in hun carrières maken. Het bewijst dat deze cup voor zowel een Gentleman als Pro-rijder een interessante optie is met doorgroeikansen voor hun verdere carrière.”

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux komt dit jaar aan de start bij zes topevenementen verdeeld over Nederland en België. Het eerste raceweekend, waarin twee sprintraces en één race met rijderswissel op het programma staan, wordt verreden op 3 en 4 mei tijdens het FIA World Endurance Championship op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet