F. Renault 1.6 NEC

Div: Stuart Racing Team strikt Indy Dontje

Het Stuart Racing Team komt volgend weekend in actie tijdens de seizoensopener van het Zweeds Formule Renault 1.6l-kampioenschap. Deze wedstrijd wordt door het ambitieuze team gebruikt als voorbereiding op het seizoen van het Northern European Championship FR1.6l. De eerste bolide wordt bestuurd door vaste rijder Yaro Deckers die na een sterk testprogramma zijn eerste formulerace gaat rijden. In de tweede cockpit neemt Indy Dontje plaats. De talentvolle coureur neemt de plaats in van de vaste rijder Roy Geerts, die vanwege een gebroken sleutelbeen vanaf de zijlijn moet toekijken. Het debuterende team wil profiteren van de singleseater-ervaring van Dontje, om zo het seizoen sterk te beginnen.

Teambaas Liroy Stuart is blij met de komst van Dontje: "Het is heel vervelend dat Roy geblesseerd is geraakt maar het ziet er naar uit dat hij op tijd fit is voor de seizoensopener van het NEC. We hebben gelukkig een uitstekende vervanger gevonden. Voor ons is het fantastisch om een snelle en fanatieke rijder als Indy in de auto te hebben. We zijn de mogelijkheden aan het bekijken om een derde auto in te zetten met Indy als coureur. Voor Yaro is dit een mooie mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen. We willen vanaf het eerste moment scoren en laten zien dat we het topteam zijn. Dit is een uitstekende voorbereidingsmogelijkheid na het harde werk in de wintermaanden. Ik kijk dan ook zeer uit naar het debuut van het Stuart Racing Team!”

Indy Dontje voegde toe: "Ook voor mij is dit een grote uitdaging. Afgelopen seizoen debuteerde ik in de Formule ADAC en dit jaar rijd ik wederom in dat kampioenschap, waar ik inmiddels mijn eerste wedstrijd gewonnen heb. De 1.6l-bolides zijn iets langzamer maar het blijft een mooie mogelijkheid om extra ervaring op te doen en mijn horizon te verbreden. Ik heb er superveel zin in!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet