SEAT Cupra Cup

Seat Cupra Cup: Verschuur knokt zich naar overwinning

 sheila


Het was bijna een constant gevecht om de leiding tussen Pim Hoekzema en Sheila Verschuur, maar met goede verdedigende lijnen was het Sheila Verschuur die de overwinning behaalde. Ronald Morien eindigde als derde, nadat hij als leider een drive-throughpenalty moest inlossen.


Tekst: Daan Jeuken

In de openingsfase is het dezelfde kopgroep van drie man als in de twee-uursrace van zaterdag die van het veld weglopen. Met Ronald Morien aan de leiding knokken Verschuur en Hoekzema om de tweede plaats, waarbij de twee in die openingsfase verschillende keren van positie wisselen.

Koploper Ronald Morien wordt na enkele ronden echter met een drive-throughpenalty bestraft voor een valse start en moet de leiding uit handen geven. “Ik was bij de start al voor het rode licht überhaupt aan stond zo geconcentreerd om Hoekzema achter me te houden, dat ik al gas gaf toen het rode licht pas aan ging. Ik wist dus dat de straf eraan zat te komen.”

Hierdoor valt Morien terug naar de vijfde plaats, maar dat is voor de Nijmegenaar een teken om eens lekker te gaan vechten. Binnen de kortste keren rijdt Morien weer op de derde plaats, maar het gat van tien seconden is te groot om nog aanspraak te maken op de bovenste twee podiumplaatsen. “Het was een erg leuk groepje waarin ik terecht kwam en ik heb me dan ook super vermaakt.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet