NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick boekt in Richmond 20e Sprint Cup-zege. Montoya vierde

Kevin Harvick in een verlengde wedstrijd op Richmond zijn 20e NASCAR Sprint Cup-overwinning behaald. Eindelijk behaalde Juan Pablo Montoya voor Earnhardt Ganassi Racing weer eens een mooi resultaat en werd vierde. Maar eigenlijk was de Colombiaan de morele winnaar van de wedstrijd in Richmond.

Tekst Willem J.Staat

Kevin Harvick boekt in Richmond 20e Sprint Cup-zege. Montoya 4e
Met vers rubber versloeg Harvick de Toyota van Clint Bowyer met een verschil van 0.346 secs. Penske-coureur Joey Logano eindigde als derde. Na 94 races leek Juan Pablo Montoya eindelijk weer een Sprint Cup-wedstrijd binnen bereik te hebben. Maar een crash van Brian Vickers tegen de muren van Richmond beroofde de Colombiaan uiteindelijk van de overwinning. Na de laatste shoot-out Sprint wedstrijdronde eindigde Montoya als vierde voor het team van Earnhardt Ganassi Racing.

Bij de laatste neutralisatie opteerde Kevin Harvick voor vers rubber en het werkte perfect. Harvick: “Mijn auto ging als een raket en ik kon als eerste de eerste bocht ingaan. Er waren overigens maar weinig mensen die niet naar binnen gingen. Het werkte perfect.

Als je banden twee seconden langzamer worden dan moet je wel naar binnen.Dit jaar stonden wij al vaak genoeg aan de verkeerde kant. Het is prachtig om weer eens in Victory Lane te staan. Clint Bowyer kon de Chevrolet van Harvick in de slotfase niet bijbenen. Bowyer: “Wij hadden een goede maar geen fantastische auto. Het leek net of wij het gaspedaal niet voldoende konden intrappen. Het was aan het einde behoorlijk wild. Ik was gelukkig genoeg om bij de laatste herstart op de onderste lijn te zitten”

Jimmie Johnson verloor na een touché met Martin Truex Jr. de aansluiting aan de koplopers en eindigde als twaalfde. Wel behoudt hij de leiding in de puntenstand. In de 344e ronde zorgden Mark Martin, Kasey Kahne en Brian Vickers voor de nodige schades. Na de herstart in de 344e ronde nam Juan Pablo Montoya de leiding en stond die tot aan de allerlaatste neutralisatie in de 395e ronde niet meer af. In de 405e ronde volgde er een één ronde durende “shoot-out” die voor Montoya in het nadeel uitpakte.

Uitslag
1. Kevin Harvick Chevrolet 406 ronden
2. Clint Bowyer Toyota 406 ronden
3. Joey Logano Ford 406 ronden
4. Juan Pablo Montoya Chevrolet 406 ronden
5. Jeff Burton Chevrolet 406 ronden
6. Carl Edwards Ford 406 ronden
7. Matt Kenseth Toyota 406 ronden
8. Aric Almirola Ford 406 ronden
9. Kurt Busch Chevrolet 406 ronden
10. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 406 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet