Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Phoenix Racing wint generale repetitie 24U Nürburgring

De Phoenix Racing combinatie Marcel Fässler/Frank Stippler heeft met een Audi R8 LMS Ultra de 55 ADAC ACAS H&R Cup op de Nürburgring Nordschleife gewonnen. Als tweede eindigde de Schubert BMW Z4 van de combinatie Dirk Adorf/Martin Tomczyk/Jens Klingmann. De Timbulli Porsched 911 GT 3 RSR van Marco Seefried eindigde als derde. Patrick Huisman was met een vierde plek in de Frikadelli Porsche de beste Nederlander.

Tekst Willem J. Staat


Phoenix Racing wint generale repetitie 24U Nürburgring
Onder uitermate wisselende weersomstandigheden kwam de combinatie Fässler/Stippler op de Nürburgring Nordschleife als beste uit de bus. De Phoenix Audi R8 LMS Ultra versloeg de Schubert BMW Z4 van de combinatie Adorf/Tomczyk/Klingmann met een voorsprong van ruim een minuut. De tweede VLN-wedstrijd ging onder erg mistige omstandigheden van start. Vooral in de openingsfase bepaalden de ROWE Racing SLS Mercedes AMG GT3 van de combinatie Sven Hannewald/Thorsten Drewes/Lance David Arnold en de WRT Audi R8 Ultra LMS van de combinatie Vanthoor/Sandström/Haas het tempo. Vooral skiër Sven Hannewald voelde zich onder de uiterst mistige omstandigheden als een vis in het water met zijn SLS AMG Rowe Mercedes AMG GT3. Uiteindelijk zou de combinatie Hannewald/Drewes/Arnold als veertiende eindigen.

De Frikadelli Porsche 911 GT3 RSR van de combinatie Schmitz/Huisman/Pilet eindigde ondanks een spin in de Mercedes-arena als vierde en miste nipt een podiumpositie. De tweede Timbulli Porsche van de combinatie Brück/Hennerici/Van Lagen eindigde als zesde algemeen. Opvallend sterk was het optreden van de Bilstein Aston Martin Vintage V12 GT3 van de combinatie Darren Turner/Stefan Mücke. Vooral in de beginfase was de Aston Martin regelmatig in de Top 3 te vinden. Een spin van de Aston Martin in de slotfase van de wedstrijd leverde uiteindelijk een vijfde plek op.

Hoewel de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Bernd Schneider/Jeroen Bleekemolen vanaf het begin door vele problemen gekenmerkt werd, eindigden zij uiteindelijk keuring in de Top 10. De BMW Z4 van de combinatie Alzen/Wlazik had geruime tijd de leiding in handen. Maar deze kanshebbers vielen uiteindelijk naar de zevende plek algemeen terug.

Christiaan Frankenhout eindigde in de SP2 samen met Radermecker/Niederhauser/Ricci als derde in zijn Peugeot 208. In de Opel Astra Cup ging de zege naar de combinatie Silvester/Merten. Yelmer Buurman eindigde samen met VDS Teameigenaar Bas Leinders/Dominik Schwager/Andrea Piccini als zeventiende algemeen. Peter Kox bracht de Dörr McLaren samen met Rudi Adams als 25e over de eindmeet. De Falken Porsche GT3 van de combinatie Dumbreck/Alzen viel in de slotfase aan een ongeval ten prooi.
Uitslag 55 ACAS H&R Cup
1.Fässler / Stippler (Audi R8 LMS ultra)
2.Adorf / Tomczyk / Klingmann (BMW Z4 GT3) +59.030
3.Kaffer / Siedler / Seefried (Porsche 911 GT3 R) +3:05.956
4.Schmitz / Huisman / Pilet (Porsche 911 GT3 R) +3:24.006
5. Mücke / Turner (Aston Martin Vantage V12 GT3) +3:24.881
6. Hennerici / Brück / van Lagen (Porsche 911 GT3 R) +3:33.004
7. Alzen / Wlazik / Margaritis (BMW Z4 GT3) +5:00.230
8. Müller / Farfus (BMW Z4 GT3) +5:07.031
9. Rosinov / Ludwig / Biela (Audi R8 LMS ultra) +6:05.503
10.Schneider / Bleekemolen / Edwards (Mercedes-Benz SLS) +6:49.537Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet