Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Carrera Cup Benelux

Persbericht: Christiaan Frankenhout kiest voor Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Nog voor de eerste race in de nieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gereden is, wijzigt de samenstelling van het onlangs gepresenteerde GT3.nl team. Maar met een hele goede reden: “Veelvuldig autosportkampioen Christiaan Frankenhout komt ons team versterken”, verklaart Paul van Splunteren met gepaste trots. “Dit is een kans die we als Nederlands team natuurlijk niet laten lopen.”

Christiaan Frankenhout heeft al veel ervaring met racen in de Porsche. In 2009 bestuurde hij een Porsche GT4 in de nationale koningsklasse Dutch GT4 Championship en was hij de allereerste kampioen in deze sterke competitie.
“Ik race erg graag in de Porsche, het is een racer pur sang. Ik heb de auto tijdens een testdag al aan de tand mogen voelen en kan niet wachten tot ik de eerst race ga rijden.”

Frankenhout vormt een equipe met Paul van Splunteren, eigenaar van Porsche Groep Zuid. “We zijn ontzettend gelukkig dat Christiaan ons team komt versterken. We hadden met Hunter Abbott natuurlijk al een prima teamgenoot gevonden. Het toeval wilde echter dat Jeffrey van Hooydonk, de zeer ervaren Belgische GT-coureur, op zoek was naar een teamgenoot voor deelname aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Hunter blijkt voor de Belg de ideale teamgenoot, want als bronzen coureur mag hij aan Van Hooydonk als gouden coureur gekoppeld worden. Zowel Christiaan als ikzelf zijn zilveren rijders, dus een combinatie met één van ons was niet mogelijk. De wisseling is dus een logische en bovendien hebben we zo een echt Nederlands team, dat is natuurlijk fantastisch”, lacht de founder van de nieuwe Porsche-klasse.

“Ik was al enige tijd op zoek naar een plekje in een goed team voor deelname aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux”, legt Frankenhout zijn keuze uit. “Een team vormen met Paul is voor mij helemaal perfect. De organisatie van het team staat als een huis en om zo samen een sterk en bovendien geheel Nederlands team te vormen is geweldig.”

“Toen ik op zoek was naar een geschikte competitie voor 2013 heb ik gezocht naar een klasse die voldoende draagvlak heeft om het jarenlang vol te houden”, vervolgt Frankenhout. “De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is daarvoor het juiste platform, want zowel in Nederland als België zijn er veel goede rijders die zich in deze klasse graag aan elkaar zullen meten.”

Lang hoeft Frankenhout niet te wachten om in actie te komen, want al volgende week komt de nieuw klasse in actie op het vermaarde Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps.


Programma Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2013
04 mei FIA WEC Spa-Francorchamps
20 mei Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
09 juni DPP Festival TT Circuit Assen
30 juni 50-jaar Zolder Circuit Zolder
31 augustus 24 uur van Zolder Circuit Zolder
29 september DTM Circuit Park Zandvoort
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet