Formula E

Formule E naar Los Angeles op de dag van de Aarde

Burgermeester Antonio Villaraigosa verwelkomde gisteren in zijn stad Los Angeles een afvaardiging van het FIA Formule E kampioenschap dat volgend jaar gaat plaatsvinden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Formula E


la_welcomes_formula_e_8
Geluidloze Formule-auto's in de straten van Los Angeles in 2014. De organisatoren
hebben hoge verwachtingen van het evenement. Hebben de diehard racefans dit ook?


Formule E naar Los Angeles op de dag van de aarde
De Amerikaanse stad Los Angeles is één van de tien wereldsteden waar in 2014 een wedstrijd zal plaatsvinden van het FIA Formula E-kampioenschap dat voor elektrisch aangedreven formuleauto’s is uitgeschreven. Naast Los Angeles staan Miami, Londen, Rome, Beijing, Putrajajya, Buenos Aires en Rio Janeiro al op de kalender. Twee locaties zullen nog op een nader tijdstip bekend gemaakt worden.

De Promotors van het Formula E kampioenschap hebben Los Angeles gekozen vanwege de robuuste infrastructuur voor elektrische aangedreven voertuigen. Burgermeester Villaraigosa van Los Angeles: “Door als gastheer van het FIA Formula E kampioenschap op treden versterken wij onze leidende plek op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen en de daarbij passende voordelen. Bovendien willen wij hiervoor nog meer bewustzijn creëren. Doordat Formula E Holdings Los Angeles gekozen heeft brengt dit internationale aandacht naar onze stad en betekent dit een verhoging van de toeristische inkomsten.”

Los Angeles heeft de jaren flinke stappen voorwaarts gemaakt om het gebruik van elektrische auto’s aan te moedigen. Alleen in de stad Los Angeles bevinden zich al 21 elektrische oplaadstations.

la_welcomes_formula_e_3
Fraaie doughnut van Lucas di Grassi.


Alejandro Agag, CEO van Formula E Holdings: “Wij zijn erg verheugd over het enthousiaste welkom die de burgermeester en autoriteiten onze gegeven hebben. Wij zijn dan ook zeer vereerd dat Los Angeles aan boord gekomen is om onze passie voor duurzame mobiliteit te willen delen. Wij zijn ervan overtuigd dat de wedstrijd in Los Angeles een behoorlijk positieve impact op de City zal hebben en dat het tevens nieuwe werkgelegenheid zal creëren.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet