Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Eerste teams maken Enduro-coureurs bekend

Voor de Enduro-wedstrijden op Sandown, Bathurst en Surfer’s Paradise hebben de afgelopen dag diverse teams hun Enduro-coureurs bekend gemaakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s PR

rgp-pukekohe2013-au3h5860
Brad Jones Racing maakte de eerste Enduro-rijders bekend.

Eerste teams maken Enduro-coureurs bekend
BJR Racing was één van de eerste teams die een Enduro-combinatie bekend maakten. Fabian Coulthard zal op Sandown en Bathurst samen met Luke Youlden een combinatie vormen. Youlden beschikt over dezelfde lengte als Coutlhard en dit betekent qua zitpositie een voordeel omdat beide coureurs vrij lang zijn. Youlden is op advies van Coulthard binnengehaald.

Youlden: “Ik ben er nooit bij dit team betrokken geweest. Behalve dat wij in 2004 in de Dunlop-series grote concurrenten waren. Voor mij lijkt het een harmonieus team. En voor Bathurst moet je over een omgeving beschikt waarin ieder met elkaar goed samenwerkt. Je wint daar samen maar als een individu maak je fouten.” Dit is de les die ik geleerd heb.

Ik ken Fabian redelijk goed en voor mij zou het ontzettend veel betekenen indien ik Bathurst kon winnen. Ik heb nu een uitstekend uitgangspunt in mijn carrière.”

De Deen Allan Simonsen keert eveneens voor de Enduro’s naar BJR Racing terug. Hij zal samen met David Wall een team vormen. “Toen de kalenderpuzzel in elkaar paste stond BJR Racing bovenaan de lijst” verklaarde Simonsen.

Nissan Motorsports
Bij Nissan Motorsports keren Karl Reindler en David Russell terug. Beiden kwamen in het verleden ook al voor het team uit. Russell verving in 2012 de geblesseerde Greg Murphy. David Russell vormt samen met Todd Kelly een combinatie en Karl Reindler die vorig seizoen fulltime voor het team reed zal samen met Rick Kelly de Nissan Altima in de Enduros delen.

jdrcodrivers
David Russell en Karl Reindler gaan wederom bij Kelly Racing ofwel Nissan Motorsports
aan de slag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet