Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Komende races volgen al snel: 24H BARCELONA en Dunlop 24H DUBAI

24h_start
Start van de Dunlop 24H DUBAI 2013

In de autosport houdt de actie nooit op. Direct na de vijfde editie van de Dunlop 12H HUNGARY wordt bij het Nederlandse bureau CREVENTIC alweer hard gewerkt aan de volgende races: de 24H BARCELONA (6 t/m 8 september 2013) en de Dunlop 24H DUBAI (9 t/m 11 januari 2014). Met een stabiel reglement en een beproefde klassenstructuur voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials zijn beide races een vaste waarde geworden in de internationale autosport. Veel teams hebben zich al voor deelname in Barcelona en/of Dubai ingeschreven, maar inschrijven is nog steeds mogelijk.

Tekst en foto's: PR


Hoewel Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten twee totaal verschillende landen zijn, elk met hun eigen cultuur, zijn er toch tal van overeenkomsten tussen de twee 24-uursraces. Beide wedstrijden vinden plaats op indrukwekkende circuits, het ‘Circuit de Catalunya’ in Montmeló, bekend van de Formule 1, voor het Spaanse evenement en het uitdagende ‘Dubai Autodrome’ voor de race in de Golf-regio. Ten tijde van de race is het in beide landen in de regel mooi weer en zowel Barcelona als Dubai zijn uitstekend geschikt voor een korte vakantie, gecombineerd met de fascinatie en het plezier van een 24-uursrace. De prettige en sportieve sfeer die kenmerkend is voor race-evenementen van CREVENTIC is er bij beide races.

130422_24hseries_grid_barcelona_2012
Startveld voor de 24H BARCELONA 2012

“Natuurlijk doen we dit niet allemaal zelf”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. “In Barcelona werken we samen met onze partners van het circuit en de automobielclub RACC om de race te realiseren, terwijl we in Dubai op de ondersteuning van de mensen van het Dutch National Racing Team kunnen rekenen. Beide races hebben een goede mix van GT’s en toerwagens. In Dubai is de competitie heel sterk: hier heb je een GT3 met een goed team van rijders nodig om op het podium te kunnen eindigen. Tegelijkertijd is ook in de kleinere klassen de strijd heel goed, met een stabiel aantal deelnemers. In Barcelona zijn we, zo denk ik, op het niveau dat we in Dubai een jaar of drie, vier geleden hadden, wat betekent dat je met een Porsche 997 Cup-auto nog steeds een podiumplaats kunt behalen en met een snelle toerwagen als een SEAT Leon of een MINI 1.6 Turbo in de top tien kunt eindigen. Daarom is Barcelona perfect geschikt, misschien zelfs wel een ‘must’, voor ‘gentlemen-rijders’. Hier is ook de positieve trend naar een steeds sterker veld waarneembaar, terwijl de ontspannen en vriendelijke sfeer gehandhaafd blijft.

Inschrijfgeld Dubai inclusief transport, inschrijfgeld Barcelona inclusief brandstof

Voor beide races worden wederom volle startvelden verwacht, wat voor Dubai zo’n 80 auto’s en voor het iets kortere circuit in Barcelona zo’n 60 auto’s betekent. Voor teams die in Dubai willen deelnemen, biedt CREVENTIC volledige logistieke ondersteuning, inclusief transport van auto’s en materiaal van over de hele wereld (havens naar keuze in Europa, de Verenigde Staten, Australië, Japan en China) en aflevering in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome. De transportkosten zijn inbegrepen in het inschrijfgeld, met een regulier tarief van 8.500 Euro en opnieuw een speciaal tarief van 5.000 Euro voor inschrijving en standaard transport voor toerwagens met een cilinderinhoud tot twee liter. Ook voor de 24H BARCELONA is het inschrijfgeld zeer aantrekkelijk, want hier is zelfs de brandstof die nodig is voor het evenement in het bedrag inbegrepen. Afhankelijk van de cilinderinhoud lopen de bedragen uiteen van 4.700 tot 5.900 Euro. Volledige informatie is te vinden via www.24hseries.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet