Diversen

Internationaal: Eén-tweetje Lammers-Thonon. Martijn van Leeuwen weer sterk in top tien!

Karting Genk ontvangt volgende maand de laatste manche van de WSK Euroseries. Dit weekend was dat kampioenschap te gast in Sarno en daar konden de nodige opties op de titel al genomen worden. Hoe het de Nederlanders verging tijdens de finale dag leest u hier!

Tekst: Philippe De Roeck

Leonardo Pulcini vertrok vanop pole voor de finale van de KF3. Naast hem stond de FA Kart van Daniel Ticktum. Nikita Sitnikov vervoledigde de top drie. Martijn van Leeuwen maakte enkele plekken goed en startte als veertiende. Stan Pex volgde daarachter op P25. Nicolai Hagenaes was de laatste Nederlander op een 28e plek. Het zat de top drie voor de finale niet mee. We zagen geen van hen terug in de top tien. Alessio Lorandi mocht feest vieren. Robert Schwarztman werd tweede, Lando Norris die we enkele weken geleden nog in Genk zagen tijdens de Rotax Eurochallenge werd derde. Martijn van Leeuwen reed zoals wel vaker een sterke finale en werd zevende.

Nicklas Nielsen won vanochtend de prefinale van de KF2. Dorian Boccolacci die ook dit weekend weer ijzersterk onderweg is werd tweede, Martin Kodric derde. Sebastien Bailly kon zich niet plaatsen. In de finale maalte Boccolacci zijn favorieten rol waar. De Fransman won sterk voor Karol Basz en Nicklas Nielsen.

Marijn Kremers kwam tot een negende stek na de series van vandaag in de KZ2. De finale ronde Kremers af als twaalfde. De winst was voor Marco Zanchetta die als vierde de finale mocht aanvangen. Achter hem werden Riccardo Negro en Fancesco Celenta tweede en derde.

Bas Lammers voerde het KZ1 peloton aan richting de finale. Ben Hanley en Paolo de Conto mochten als tweede en derde starten. Thonon zat er weer goed bij met een zesde startplek, net voor Rick Dreezen op P9. Jorrit Pex startte als elfde, Max Verstappen als zestiende na een gebroken koppeling in een serie. Dylan Davies had een negentiende startplek, Sinan van der Raad een éénentwintigste. Lammers wist ook prachtig de tweede finale van het weekend te winnen. Jonathan Thonon werd tweede, Paolo de Conto derde. Jorrit Pex werd sterk vierde, Rick Dreezen achtste. Dylan Davies werd 15e, Sinan van der Raad 20e. Max Verstappen viel uit met een gebroken bougie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet