Formule 1

Formule 1: Vettel wint met groot machtsvertoon in Bahrein

Stop Vettel
Sebastian Vettel maakt na 25 ronden zijn tweede stop, met maar liefst 22 seconden voorsprong op Grosjean en Di Resta. Dat betekent dat Vettel gewoon de leiding behoudt en nu op nieuwe banden flink weg zal rijden.

Grosjean vs. Di Resta
Op de twee podiumplaatsen achter Vettel rijden Grosjean en Di Resta, twee niet-regelmatige podiumklanten. Dat betekent niet dat ze zenuwachtig worden, want Di Resta opent brutaal de aanval op de langzamere Lotus. De eerste de beste DRS-aanval slaagt en Di Resta pakt de tweede plek.

Grosjean komt de volgende ronde binnen en hij geeft p3 aan zijn teamgenoot. Grosjean komt op p9 terug, achter de continu strijdende teamgenoten Button en Perez, Rosberg en Massa. De Ferrari komt de ronde erna binnen, dus daar wint Grosjean weer een plek.

Perez is dom
De twee McLarens Button en Perez zitten continu te vechten en zo lang dat fair gebeurt mag dat. Perez is echter zo stom om met zijn voorvleugel tegen het achterwiel van Button aan te rijden. Is het onervarenheid? Wellicht, maar bij een teamgenoot mag dit nooit gebeuren. Gelukkig lijken beide heren geen grote problemen op te lopen, maar hier zal Perez toch voor op zijn kop krijgen. Het wordt nog gekker, want Perez begint zijn hoofd te verliezen. Bij het volgende duel raken ze elkaar weer bijna en gaat Perez van de baan. Button is furieus en dwingt zijn team om Perez op zijn plaats te zetten.

Grosjean profiteert
Door het gevecht van de twee McLarens kunnen Grosjean en Rosberg de aansluiting vinden. Grosjean opent de aanval bij Perez, krijgt ook al een beuk van Perez, maar pakt wel de plaats.

Di Resta moet bijna
Paul di Resta rijdt nog steeds netjes tweede, zij het op 14 seconden van Vettel, maar zijn tempo is niet meer zo geweldig. Kimi Räikkönen heeft het gat gedicht en gaat simpel naar p2. Als de twee allebei op een tweestopper zitten, waar het wel op lijkt, is dit een belangrijke move van de Lotus.

Räikkönen moet wel als eerste naar binnen, na 34 ronden, en dat vindt hij zelf te vroeg. Hij moet nog 22 ronden op dit setje harde banden, dat moet wel lukken. Bovendien zal Kimi op deze nieuwe banden een gat slaan naar Di Resta. De Schot komt twee ronden later binnen. De stop is goed en hij komt inderdaad een flink stuk achter Räikkönen op de baan.

Weer een lekke band voor Massa
Bij Ferrari blijft het maar slecht gaan. Voor de tweede keer deze race heeft Felipe Massa een lekke band, deze keer komt de band zelfs los. Gelukkig kan de Braziliaan snel de pits in, maar punten worden moeilijk. Alonso rijdt overigens wel weer in de top tien.

Webber raakt Rosberg
Mark Webber maakt zijn laatste stop en komt vlak voor Nico Rosberg de baan op. De twee gaan in gevecht, maar daarbij snijdt Webber Rosberg af. Die raakt de Red Bull, kan wel door, maar verliest nog een plaats aan Button. Dat was niet netjes van Webber.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet